default-image

21 μήνες μετά…: Επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου

Κρήτη
21 μήνες μετά…: Επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

21 μήνες πέρασαν από την εγκατάσταση της «Δύναμης Πολιτών» στην Λότζια, μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ημέρα που oι Ηρακλειώτες μάς εμπιστεύθηκαν την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου. Μια ευθύνη, απέναντι στην οποία, τόσο εγώ όσο και όλα τα μέλη αυτής της παράταξης δεν έχουμε το δικαίωμα  να αποτύχουμε.

του Βασίλη Λαμπρινού, δήμαρχος Ηρακλείου

Ξέρουμε ότι οι απαιτήσεις τους ήταν και παραμένουν υψηλές. Δεν επιθυμούμε τίποτα λιγότερο! Το Ηράκλειο και οι δημότες του αξίζουν το καλύτερο. Για αυτό αγωνιζόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, από το πρώτο δευτερόλεπτο που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου, μέχρι σήμερα.

Παρά την ασφυκτική οικονομική πραγματικότητα,  παρά τον χρόνο και τον κόπο που χρειάστηκε για να βρούμε μέσα σ' αυτήν τον βηματισμό μας,  βάζουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση του συνολικού οράματός μας για τον τόπο. Στηρίζουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας, αποκαθιστούμε υποδομές, ολοκληρώνουμε έργα του παρελθόντος, κάναμε και ετοιμάζουμε καινούργια και σημαντικά, εγκαθιστούμε νέους πολιτιστικούς και αθλητικούς θεσμούς.

Οι  μήνες που έχουμε περάσει στο τιμόνι του Δήμου μάς προσέφεραν  πολύτιμες εμπειρίες. Και όταν οι εμπειρίες συνδυάζονται με εργατικότητα, μεθοδικότητα και ξεκάθαρους στόχους, οδηγούν νομοτελειακά σε ένα καλύτερο μέλλον. Κάθε πρωί είναι για μας η αφετηρία για περισσότερη και καλύτερη δουλειά.

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας για την τιμή που μας έκαναν και τους καλώ να θυμούνται ότι για να αλλάξει το Ηράκλειο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε όλοι. Να εκφράζουμε έμπρακτα την αγάπη μας για πόλη, διδάσκοντας με τη στάση μας υπευθυνότητα και πολιτισμό. Κάθε όχημα που σταθμεύει παράνομα, κάθε χαρτί που πετιέται ασυλλόγιστα, κάθε αφίσα ή ήχος που ρυπαίνει την πόλη, μας οδηγεί ένα βήμα πίσω. Ευχαριστώ ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται εθελοντικά στο πλάι μας - τους εθελοντές του Δήμου και όλες τις εθελοντικές ομάδες που δρουν εδώ αθόρυβα, άοκνα και ευεργετικά για το κοινό καλό.

Θεωρώ πώς το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Το Ηράκλειο διεκδίκησε αλλαγή - για τον εαυτό του και για τη δημοτική του αρχή. Διεκδίκησε ξεκάθαρες πολιτικές, χωρίς υποταγή σε κομματικές δεσμεύσεις, διεκδίκησε συνεργασία, συμμετοχικότητα, διαφάνεια και έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία. Μας έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή:  Να είμαστε απέναντί του έντιμοι και να εξηγούμε στους πολίτες την πραγματικότητα χωρίς λαϊκισμούς και μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Λίγα λόγια και σκληρή δουλειά! Αυτήν την εντολή πήραμε και θα την τηρήσουμε κατά γράμμα. Δεσμεύομαι  προσωπικά γι' αυτό, όπως και κάθε ένα ξεχωριστά από τα μέλη της δημοτικής μας ομάδας. Όπως δεσμεύομαι ότι όταν έρθει η στιγμή για την πλήρη αποτίμηση της θητείας μας, θα μπορούμε να κοιτάξουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να τους πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι' αυτούς και την πόλη. Μέχρι τότε,  μόνο δουλειά!

Σήμερα, δυο χρόνια μετά από εκείνη την ανατροπή, κοιτάζοντας το έργο που έχουμε ήδη επιτελέσει και γνωρίζοντας τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσουμε - αυτά που προέκυψαν από την κρίση, αλλά και αυτά που σκοπίμως μας έθεσαν όσοι προτιμούν να μην επιτύχουμε - τολμώ να πω ότι είμαστε θωρακισμένοι με ακόμα μεγαλύτερη υπομονή, επιμονή και αποφασιστικότητα για να γίνουν όλα όσα ξέρουμε ότι πρέπει και μπορούν να γίνουν. Και θα γίνουν.

Μαζί,  πολίτες και Δήμος, θα καταστήσουμε το Ηράκλειο πολιτιστικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο αναφοράς σε όλη τη Μεσόγειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News