default-image

Διψούν και πάλι συνοικίες εξαιτίας του Αποσελέμη

Κρήτη
Διψούν και πάλι συνοικίες εξαιτίας του Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νερό εδώ και μέρες παραμένουν περιοχές του Ηρακλείου με το δεδομένο ότι προέκυψε μηχανολογικό πρόβλημα στο φράγμα Αποσελέμη μειώνοντας κατά συνέπεια την  ποσότητα του νερού σε  αρκετά νοικοκυριά ενώ σε άλλα πάλι οι βρύσες στέρεψαν εντελώς .

Το πρόβλημα δημιούργηθηκε  από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και ενώ η κατάσταση σταδιακά έχει καλυτερεύσει  σε διάφορες περιοχές, υπάρχουν ωστόσο ακόμη συνοικίες που διψούν , όπως στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού, στην Ηλιούπολη και στην Αγία Αικατερίνη πίσω από τον Κατσαμπά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη που έσπευσε να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόβλημα που υπάρχει "τις  επόμενες ημέρες αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Η ΔΕΥΑΗ στα πλαίσια των δυνατοτήτων της καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξομάλυνση της υδροδότησης ενώ το πρόβλημα με τη ζημιά στην ηλεκτροβάνα βαίνει προς αποκατάσταση.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ εφιστά την προσοχή σε όλους τους δημότες με τη χρήση του νερού ενώ όπως τόνισε τις επόμενες ημέρες θα έρθει στο φως και ενημερωτική καμπάνια με στόχο  ενόψει και καλοκαιριού να μπει ένα τέλος στην αλόγιστη χρήση του νερού που έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά να σπαταλώνται τεράστιες ποσότητες χωρίς αντίκρυσμα.

Να σημειωθεί ότι στα μέσα  Μαΐου η ποσότητα νερού εντός του φράγματος άγγιξε τα  12.673.000 κυβικά νερού ενώ εκτιμάται ότι εξαιτίας και του καλοκαιριού που ακολουθεί ,τον επόμενο  Οκτώβρη το νερό στο φράγμα θα φθάσει περίπου στα 6 εκ. κυβικά,γεγονός που δεν ανησυχεί τους αρμόδιους φορείς.  

Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού δίνονται καθημερινά από τον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) για σταθερά και κινητά με αστική χρέωση.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News