default-image

Το πικρό ποτήρι των νέων μέτρων απόψε στα 10’

Κρήτη
Το πικρό ποτήρι των νέων μέτρων απόψε στα 10’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σκιά ενός ακόμη Eurogroup η χώρα φαίνεται να πίνει το ποτήρι των μέτρων που αφήνει μια πικρή γεύση αν και παρέχει έστω και πρόσκαιρα ανακούφιση. Η αξιολόγηση μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται ωστόσο η Αθηνά παραμένει στη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων για το χρέος.

Ωστόσο παρότι η εκταμίευση της δόσης των 11 δις ευρώ περίπου είναι προ των πυλών, στην πραγματική οικονομία επικρατεί έντονος προβληματισμός αφού από το κεφαλαίο της δόσης τα 7,2 δισ. ευρώ θα δοθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και τα υπόλοιπα 3,8 δισ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμών οφειλών του Δημοσίου.

Με αυτό το δεδομένο και ενώ οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των νέων μέτρων δεν έχουν  γίνει ακόμη ορατές, ποιες μπορεί να είναι η προσδοκίες για την ελληνική οικονομία και ποιο το πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται; Απαντήσεις θα δώσουν απόψε στις 22:00 στον Χρήστο Κώνστα και στην εκπομπή «10 λεπτά», ο πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος Νίκος Μυρτάκης και ο Καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News