default-image

Καμία πρόοδος στο έργο του δρόμου Ηράκλειο– Μεσαρά

Κρήτη
Καμία πρόοδος στο έργο του δρόμου Ηράκλειο– Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μία ακόμα φορά η απουσία προόδου στο έργο του δρόμου Ηράκλειου - Μεσαράς έρχεται στο επίκεντρο με κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΓραμματέαςΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη , προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

«Είναι δεδομένο ότι τα έργα υποδομής αποτελούν μοχλό για την ανάπτυξη και ευημερία ενός τόπου. Ένα κομβικό έργο για το νησί αποτελεί ο κάθετος οδικός άξονας Ηρακλείου - Μεσαρά. Στον άξονα αυτό διακινείται το μεγαλύτερο μέρος των αγροτικών προϊόντων του Ν. Ηρακλείου, καθώς και μεγάλος αριθμός επισκεπτών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα, όμως, νομικό πρόβλημα με τον ανάδοχο του έργου έχει επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του.

Ήδη, από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015 είχε ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο «Αγ. Βαρβάρα-Απομαρμά» του οδικού άξονα Ηράκλειο-Μεσαρά." επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης.

"Δυστυχώς, ο ένας και πλέον χρόνος ολιγωρίας και απραξίας της Κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, την αδυναμία ένταξης του ως έργο-γέφυρα στην επόμενη προγραμματική περίοδο και τον κίνδυνο επιστροφής των κοινοτικών πόρων εάν το έργο δεν ολοκληρωθεί έως το Μάιο του 2019. Πρόκειται για ένα έργο (ο δρόμος της Μεσαράς) που δεν ήταν στα «έργα σε κίνδυνο», που φαινόταν στον πίνακα ότι χρειάζεται επιτάχυνση και για το οποίο το υπουργείο Υποδομών είχε δεσμευτεί ότι θα βρει λύση με τους αναδόχους. Αλλά, ο κ. Σπίρτζης αδιαφόρησε με αποτέλεσμα το έργο να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και είναι αμφίβολο εάν θα ολοκληρωθεί ακόμη και από πόρους του πενιχρού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων" συμπληρώνει σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News