Κρήτη

Αποχαιρέτησαν το νεαρό λυράρη που σκοτώθηκε σε τροχαίο (video)

Με περίσσιο θάρρος και όση ψυχική δύναμη διαθέτουν, η οικογένεια, οι συγγενείς, φίλοι και Κρητικοί καλλιτέχνες, οδήγησαν σήμερα στην τελευταία του κατοικία τον 21χρονο Χανιώτη λυράρη, Γιάννη Γδοντάκη, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η κηδεία του παλικαριού τελέστηκε στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον Πρασέ Κυδωνίας όπου "ράγισαν" και οι πέτρες.

Στους 31 οι νεκροί στους δρόμους της Κρήτης από αρχές του 2016

Και όλα αυτά ενώ η Κρήτη προσπαθεί να συνέλθει από ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα στο νησί, με τον αριθμό των χαμένων ανθρώπων να ανεβαίνει μία σκάλα παραπάνω φθάνοντας τους 31.

Η μεγαλόνησος ντύθηκε εκ νέου στα μαύρα, όπως άλλωστε το έχει πράξει δεκάδες φορές από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα. Πονάει, θρηνεί, οδύρεται για δεκάδες θύματα τροχαίων και πλέον ο αριθμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ θανάτων στην άσφαλτο, των τελευταίων χρόνων.

Με το δεδομένο ότι τα δύο τελευταία δυστύχηματα έγιναν στα Χανιά, το Ηράκλειο, στα στατιστικά προηγείται των Χανίων, αλλά κρατάει τα σκήπτρα με διαφορά μόλις ενός νεκρού. Αναλυτικά Ηράκλειο (14 νεκροί), Χανιά (13), Λασίθι (3) και Ρέθυμνο (1).

Όπως προαναφέραμε πρώτος μήνας εξακολουθεί να είναι ο Απρίλιος (12 νεκροί) και ακολουθούν Μαΐος (8), Μάρτιος και Ιανουάριος (από 4 ο καθένας) και τέλος ο Φεβρουάριος (3).

Μεγάλος ο θρήνος για τον λυράρη που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ανείπωτος ο πόνος για την οικογένεια και τους φίλους του 21χρονου λυράρη που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά.

Πρόκειται για τον νεαρό Γιάννη Γδοντάκη, τον οποίο βλέπετε στο βίντεο παρακάτω να τραγουδάει, σε παλιότερη εκδήλωση.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός ξέφυγε από την πορεία του με συνέπεια να πέσει πάνω σε στύλο της ΔΕΗ και στη συνέχεια πάνω σε δέντρο.

Απίστευτος είναι ο πόνος, όμως, και για τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης αφού πρόκειται για τον τρίτο κρητικό καλλιτέχνη που χάνει τη ζωή του σε τροχαίο μέσα σε λίγους μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι σε τροχαίο σκοτώθηκαν ο λαουτιέρης Διομήδης Τσικανδυλάκης τον περασμένο Ιανουάριο και ο μουσικός Γιώργος Τριβιζάκης πριν ένα μήνα περίπου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Μαρία Αγαπάκη

Σχόλια