default-image

Ρέθυμνο: Τιμή στους ήρωες που θυσιάστηκαν

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τιμή στους ήρωες που θυσιάστηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Δρόμο Θυσίας προς τιμή των Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης και επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Τμήματος Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, τιμήθηκε η μνήμη όσων για το δικό μας αύριο, θυσίασαν το δικό τους σήμερα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε εκ μέρους της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, αναφέροντας πόσο σημαντικό παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η αυτοθυσία των πολεμιστών της Μάχης της Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τόνισε την ανάγκη σήμερα στη δύσκολη αυτή συγκυρία, να μείνουμε ενωμένοι για αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρέτησαν οι πρόγονοί μας. 

O αύλειος χώρος της Σχολής Αστυφυλάκων είναι το σημείο που θα ανεγερθεί νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο. Η πόρτα του ΕΣΠΑ είναι κλειστή για το έργο, γι' αυτό και θα χρειαστεί χρηματοδότηση από Περιφέρεια και δήμους. Πάντως μέσα στους επόμενους 6 μήνες, δεσμεύθηκε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ότι θα έχει περατωθεί από τους μηχανικούς της ΕΛ.ΑΣ. η σχετική κτιριολογική μελέτη.

Τέλος, εντός δεκαημέρου κλιμάκιο επιστημόνων από τον "Δημόκριτο", θα βρεθεί στο Ρέθυμνο για να δώσει απαντήσεις στο εάν πρέπει να αφαιρεθούν από το υφιστάμενο αστυνομικό τμήμα, τμήματα τοίχων που εμπεριέχουν αμίαντο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News