default-image

Αποκαλύψεις-ντοκουμέντα 75 χρόνια από τη "Μάχη της Κρήτης"

Κρήτη
Αποκαλύψεις-ντοκουμέντα 75 χρόνια από τη "Μάχη της Κρήτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την ηρωική εποποιία μίας από τις πιο λαμπρές σελίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, την Παρασκευή οι "Αντιθέσεις", άνοιξαν το φάκελο σπάνιων ντοκουμέντων για την Κρήτη.

Ο Ιστορικός Ερευνητής Κώστας Μαμαλάκης, πρώην επιμελητής  Νεώτερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, παρουσίασε για πρώτη φορά στη τηλεόραση, άγνωστα ντοκουμέντα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την Κρήτη πριν την έκρηξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη Μάχη της Κρήτης, την περίοδο της Κατοχής και Αντίστασης στο νησί μας αλλά και τις μέρες της απελευθέρωσης.

Περιγραφές και στοιχεία από το τι συνέβη σε πόλεις και χωριά της Κρήτης με επίκεντρο το Ηράκλειο, κατά την εισβολή των Γερμανών, αλλά και σπάνιες εικόνες από την σκοτεινή καθημερινότητα της Κατοχής σε αστικά κέντρα του νησιού και την ύπαιθρο. Το Ηράκλειο της Μάχης της Κρήτης και το Ηράκλειο τις πρώτες μέρες της Κατοχής.

Οι άγνωστες ιστορίες κατασκοπίας και ο μυστικός πόλεμος κατασκόπων πάνω στη Κρήτη, η τύχη της εβραϊκής  κοινότητας και η παραμελημένη ιστορία στρατιωτών από τη Θράκη και συμμαχικών στρατευμάτων.

Οι πράξεις αντιποίνων και τα εγκλήματα πολέμου που σημειώθηκαν στη Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News