default-image

Πούλησαν εξοπλισμό 12.000 € και εισέπραξαν αέρα "κοπανιστό"

Κρήτη
Πούλησαν εξοπλισμό 12.000 € και εισέπραξαν αέρα "κοπανιστό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύματα "αετονύχηδων" έπεσαν πρώην ιδιοκτήτες επιχείρησης καφέ-κλαμπ στο Καστέλι Πεδιάδος, που έτσι ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν εξοπλισμό αξίας πολλών ευρώ. Το περιστατικό, που για άλλη μια φορά εφιστά την προσοχή όλων μας σε ό,τι αφορά τις δοσοληψίες από απόσταση αλλά και μέσω διαδικτύου, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Τα θύματα είχαν επιχείρηση καφέ-κλαμπ, την οποία έκλεισαν και πούλησαν τον εξοπλισμό της. Επρόκειτο για πλήρη εξοπλισμό, που κόστιζε αρκετά ευρώ, αλλά λόγω οικονομικής ανάγκης τον έβγαλαν "στο σφυρί" πουλώντας τον μόλις 12.000 ευρώ! Η αγγελία για την αναζήτηση αγοραστή μπήκε στο ιντερνέτ. Λόγω του ότι η τιμή ήταν αρκετά δελεαστική, ο αγοραστής για κακή τους τύχη, όπως αποδείχθηκε στην πορεία, βρέθηκε αμέσως. Μια δηλαδή που μπήκε η αγγελία και μια που χτύπησε το τηλέφωνό τους, με τον αγοραστή, ο οποίος δήλωσε ταυτότητα, ΑΦΜ, λοιπά φορολογικά στοιχεία και καταγωγή από την Κόρινθο, να εμφανίζεται πρόθυμος να τον αγοράσει, ζητώντας μάλιστα οι διαδικασίες αγοραπωλησίας να κινηθούν άμεσα.

Η συμφωνία κλείστηκε μέσω τηλεφώνου, με τα θύματα να στέλνουν τον εξοπλισμό με μεταφορική σε αποθήκη στου Ρέντη στην Αθήνα, όπως τους ζητήθηκε, και τον αγοραστή να συμφωνείται να καταβάλει το ποσό μέσω τραπέζης σε λογαριασμό που του έδωσαν τα θύματα.

Η απάτη

Ημέρα Παρασκευή μεσημέρι - και τονίζουμε τη χρονική στιγμή που θα αποκαλύψει εν συνεχεία τη μαεστρία με την οποία λειτούργησαν ο/οι δράστης/ες - ο αγοραστής πήρε τηλέφωνο τα θύματά του για να τους πει ότι έχει καταθέσει τα χρήματα στο λογαριασμό που του έδωσαν. Μάλιστα, τους έστειλε και απόδειξη που αποδείκνυε ότι η κατάθεση έγινε, πιέζοντάς τους όμως να στείλουν τον εξοπλισμό την επόμενη ημέρα, διότι, όπως είπε, βιαζόταν να ανοίξει την επιχείρηση στην οποία θα τον τοποθετούσε. Σημειώνεται πως η επόμενη ημέρα ήταν Σάββατο και ως γνωστόν οι τράπεζες είναι κλειστές. «Ο φερόμενος ως αγοραστής τηλεφώνησε στο γιο μου και του είπε χαρακτηριστικά: "Έβαλα τα χρήματα. Σου στέλνω την απόδειξη με φαξ για να σιγουρευτείς ότι η κίνηση έγινε, αλλά στείλτε μας τα πράγματα γιατί θέλουμε να ανοίξουμε το μαγαζί"», ανέφερε συγκλονισμένη η μητέρα των θυμάτων περιγράφοντας τις συνομιλίες που είχαν τα μέλη της οικογένειάς της με το/τους δράστες, καταγγέλλοντας το περιστατικό στη "Νέα Κρήτη", προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να μην πέσουν κι άλλοι θύματα της καλοστημένης αυτής παγίδας. Η ίδια μάλιστα σημειώνει πως κατά την άποψή της πρόκειται για σπείρα.

Η αποκάλυψη της παγίδας

Στηριζόμενα λοιπόν τα θύματα μόνο στην απόδειξη τράπεζας που τους έστειλαν ο/οι επιτήδειος/οι δράστης/ες, η οποία φαινόταν γνήσια, το πρωί του Σαββάτου έστειλαν με μεταφορική τον εξοπλισμό σε αποθήκη στου Ρέντη, όπου περίμενε φορτηγό των αγοραστών για να τα παραλάβει. Έκτοτε όμως, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των θυμάτων, εξοπλισμός και αγοραστές έγιναν "καπνός", με όλα τα στοιχεία που είχαν δώσει να αποδεικνύονται κάλπικα. «Τα παιδιά μου δεν είχαν προλάβει να ελέγξουν το λογαριασμό τους για να δουν αν όντως είχαν μπει τα χρήματα. Άλλωστε, πολλές φορές απαιτείται και κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει ενημέρωση στην τράπεζα. Ήταν μια καλοστημένη κομπίνα ούτως ώστε Παρασκευή μεσημέρι να μας καθησυχάσουν ότι έχουν πληρώσει στέλνοντάς μας ψεύτικη απόδειξη, με το γιο μου να πιέζεται να στείλει τα πράγματα και να την πατήσουμε», πρόσθεσε η μητέρα αγανακτισμένη.

ΠΛΑΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

«Όλα ήταν αέρας»

Φτάνοντας λοιπόν το πρωί της Δευτέρας στην τράπεζα για να πάρουν τα χρήματα, διαπίστωσαν με πόνο ψυχής την εξαπάτηση που τους έγινε, αφού τα χρήματα δεν είχαν μπει στο λογαριασμό, με τους ίδιους να χάνουν έτσι και τα λεφτά και τον πανάκριβο εξοπλισμό τους. «Όλα ήταν "αέρας". Όσα στοιχεία μας έδωσαν οι δράστες, και λέω οι δράστες γιατί πιστεύω ότι είναι τουλάχιστον δύο άτομα, ήταν πλαστά και δεν έχω ιδέα πώς βρέθηκαν στα χέρια τους ταυτότητες, τηλέφωνα, ΑΦΜ που ανήκουν σε ανυποψίαστους ανθρώπους και όλα αυτά που παρουσίασαν», συμπληρώνει η μητέρα των παιδιών. Κατόπιν τούτου, τα θύματα ενημέρωσαν την Αστυνομία, έχοντας ως μόνο αληθινό στοιχείο την καταγραφή των υπαλλήλων της μεταφορικής, που κάνουν λόγο για δύο μελαμψά άτομα που μιλούσαν Ελληνικά, τα οποία περίμεναν στην αποθήκη για να παραλάβουν τον εξοπλισμό. Γνωστοποιώντας δε το περιστατικό ελπίζουν τώρα στην αποφυγή νέων περιστατικών και φυσικά στη σύλληψη των δραστών.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News