Κρήτη

Καλά νέα για τους πολύτεκνους

Μεγάλη ικανοποίηση, που τους κάνει να επιστρέψουν στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουν μέσω των συλλόγων τους, στο πρόσωπο της Θεανώς Φωτίου, οι πολύτεκνοι της Κρήτης, μετά την αναπροσαρμογή προς τα πάνω των εισοδηματικών κριτηρίων για τη διανομή οπωροκηπευτικών και λαχανικών.

Χθες ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου απέστειλε σχετική επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστώντας την και δημόσια για την εξέλιξη αυτή.  

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος αναφέρει ότι, μετά την ενημέρωση που είχε για τη σχετική απόφαση, επικοινώνησε με τους άλλους συλλόγους των πολυτέκνων της Κρήτης και αποφάσισαν ομόφωνα την ανάκληση της αποχώρησής τους από την Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η σχετική απόφαση της Θεανώς Φωτίου αναφέρει συγκεκριμένα ότι «οι πολύτεκνοι γονείς με προστατευόμενα τέκνα, των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 17.280 ευρώ, και για κάθε ένα προστατευόμενο τέκνο πέραν των τεσσάρων το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 ευρώ».

Η απόφαση αυτή, συνεπώς, τους εντάσσει στις διανομές οπωροκηπευτικών και λαχανικών, αναπροσαρμόζοντας τα εισοδηματικά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

«Η πολυτεκνική τάξη της χώρας με τις 205.000 οικογένειες σάς ευχαριστεί θερμά, κυρία υπουργέ, για την απόφαση-ανταπόκρισή σας στο συγκεκριμένο θέμα και φυσικά και την κυβέρνηση που εκπροσωπείτε.

Σας ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία μας και τους συνεργάτες σας. Η ευαισθησία σας και η έμπρακτη ενασχόλησή σας για τα θέματα πολυτέκνων που σας ετέθησαν μας γεμίζει με ικανοποίηση και θεωρούμε εκ του αποτελέσματος πως είστε παράδειγμα προς μίμηση.

Ευελπιστούμε, δε, πως και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί, πολιτικοί, θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της χώρας θα σας μιμηθούν και θα σας αντιγράψουν τουλάχιστον», αναφέρει ο σύλλογος, με την υπογραφή του προέδρου του Γιώργου Παρασύρη.

Σχόλια