default-image

Ράμπα μέσα στη θάλασσα "λυτρώνει" τα ΑμΕΑ(video)

Κρήτη
Ράμπα μέσα στη θάλασσα "λυτρώνει" τα ΑμΕΑ(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ανάσα από τα καλοκαίρι και ενώ αρκετός κόσμος έχει  ήδη κάνει τις πρώτες του βουτιές ,υπάρχουν και οι άνθρωποι με  κινητικά προβλήματα που  κάθε φορά που επισκέπτονται τη θάλασσα ,το σκέφτονται καλά ,καθώς αν και σε πολλές παραλίες πλέον υπάρχουν ράμπες το πρόβλημα υφίσταται από τη στιγμή που θα θελήσουν  να βρεθούν στη θάλασσα και αν μη τι άλλο θα χρειαστούν βοήθεια.

Μια μοναδική και συνάμα πρωτοποριακή μέθοδος  που δίνει άλλη ώθηση στα άτομα με κινητικά προβλήματα δημιούργησε ένας μηχανικός ερευνών  του Πανεπιστημίου Πατρών πριν μερικά χρόνια κατασκευάζοντας μια ράμπα αλλά πλέον υποθαλάσσια ,με το θέμα ωστόσο να γίνειται επικαιρο περισσότερο από ποτέ ενόψει θέρους.

Τι σημαίνει αυτό ;Ότι το άτομο μπορεί και διασχίζει τη παραλία με το καροτσάκι του συνεχίζει όμως και βουτάει στη θάλασσα χωρίς να χρειαστεί να το αφήσει στη στεριά.

Και πλέον όταν βρεθεί μέσα στο νερό ,έρχεται η λύτρωση καθώς είναι σε θέση χωρίς καμία βοήθεια να αφήσει το καροτσάκι του και να κολυμπήσει χωρίς κανένα περιορισμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο με την μοναδική αυτή εφεύρεση του Πανεπιστημίου Πατρών η οποία έχει γίνει viral στο διαδίκτυο ,έχει κλέψει τις εντυπώσεις και θα μπορούσε ίσως και να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως παράδειγμα για τις αρχές που διαχειρίζονται τις παραλίες να σταθούν αρωγοί σε μία τέτοια πρωτοβουλία ενόψει και του καλοκαιριού.

Επιμ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News