default-image

Εξελίξεις στη Βουλή για εξεταστές και Μηχανολογικό

Κρήτη
Εξελίξεις στη Βουλή για εξεταστές και Μηχανολογικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Μηχανολογικό συναντήθηκαν ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εξεταστές - εργαζόμενους στο Μηχανολογικό με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών στο πρακτικό τους σκέλος.

Προηγήθηκε η συνάντηση του με τους εκπαιδευτές οι οποίοι από χθες βρίσκονται έξω από την υπηρεσία προειδοποιώντας ότι η 48ωρη κατάληψη θα μετατρεπόταν σε απ' αόριστον.

Υπενθυμίζεται ότι εκατοντάδες υποψήφιοι εδώ και τρείς μήνες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απόκτησης διπλώματος καθώς οι εξεταστές απέχουν της εργασίας τους διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή καταβολής της αποζημίωσης τους με εντολή των θεσμών.

Νέο ραντεβού μία μέρα μετά

Ο διευθυντής του Μηχανολογικού Ηρακλείου κ. Σηφάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, εξήγησε ότι οι συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη διεκόπησαν προσωρινά ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τετάρτη 18 Μαΐου, εξαιτίας σχετικής τροπολογίας που κατατίθεται σήμερα το απόγευμα στη Βουλή και ενδεχομένως αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση.

Πάντως, ο ίδιος αναφέρει ότι το θέμα δεν είναι απλό και δεν αφορά μόνο τους εξεταστές, αφού καθορίζει τις βάσεις για το σύνολο της εξεταστικής διαδικασίας, τις Β'θμιες επιτροπές, τις περικοπές και πολλά άλλα.

Το θέμα στη Βουλή

Στο Κοινοβούλιο αναμένεται να φτάσει σήμερα το απόγευμα το θέμα που πρώτο το neakriti.gr αποκάλυψε, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου να καταθέτει τροπολογία ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Από 'κει και μετά θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εξεταστών και εργαζομένων του Μηχανολογικού με τον Περιφερειάρχη, σε νέα βάση μετά τα αποτελέσματα της τροπολογίας των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Με ανακοίνωσή τους επίσης οι εξεταστές διευκρινίζουν: 

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί κάποιες Περιφέρειες επιχειρούν να τα επιλύσουν εκδίδοντας αποφάσεις σύστασης επιτροπών εξετάσεων με τη δικαιολογία του επείγοντος και εντός ωραρίου εργασίας. 

Λόγοι επείγοντος που να επιτρέπουν την σύσταση αυτών των επιτροπών δεν δικαιολογούνται, παρά μόνο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, θεομηνιών κ.λ.π.  

Στις έντονες φημολογίες περί δημιουργίας σώματος εξεταστών από ιδιώτες οφείλουμε να υποστηρίξουμε το δημόσιο συμφέρον προασπίζοντας μια διαδικασία που δεν επιφέρει δημοσιονομικό κόστος, δεν επιβαρύνει τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες με πρόσθετο έργο και επιβαρύνει τον πολίτη με ένα πολύ μικρό ποσό, που πολύ δύσκολα μια ιδιωτική πρωτοβουλία θα άντεχε να κρατήσει τόσο χαμηλά.

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News