default-image

Εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Μιλάτου

Κρήτη
Εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο της Μιλάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εποικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε -με επαγγελματίες, κατοίκους και θεσμικούς εκπροσώπους της Μιλάτου- ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι σύμβουλοι που παρευρέθηκαν σ΄αυτήν, αποκόμισαν μια εμπεριστατωμένη και «χωρίς παραμορφωτικά φίλτρα» πληροφόρηση αναφορικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή , και σχετίζονται κυρίως με την αποκατάταση του παραλιακού μετώπου, το βιολογικό καθαρισμό, αλλά και το επίμαχο θέμα των αυθαιρεσιών ξενοδόχου της περιοχής.

«Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης, ήταν -διευκρίνησε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου- να συζητήσουμε διεξοδικά τα ζητήματα που σχετίζονται με το παραλιακό μέτωπο. Εν προκειμένω να αναζητήσουμε τον τρόπο για την διαχείριση του συγκεκρκιμένου θέματος, μέχρι την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου που ήδη έχει αποφασίσει η δημοτική αρχή (ύφαλα στα 200 μέτρα από την ακτή), πρόταση που θα δώσει οριστικά και αμετάκλητα λύση, στα πολλαπλά  ζητήματα της δημοτικής κοινότητας.

Αναφορικά με τις αυθαιρεσίες ξενοδόχου της περιοχής, ο κ., Ζερβός, δήλωσε :«Λυπάμε που μονομερείς ενέργειες δημιουργούν επαναλαμβανόνονες εντάσεις και έριδες στην Μίλατο.

Δεσμεύτηκα έκανε γνωστό, στο να αναζητήσουμε από την κτηματική υπηρεσία, σε συννενόηση με τους μηχανικούς του δήμου και να προσδιορίσουμε το δημόσιο χώρο αλλά και τον ιδιωτικό , ωστε ασφαλώς να γνωρίζουμε αν  οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούν κυρίαρχα στον δημόσιο χώρο!

Η δημοτική αρχή, είναι διατεθειμένη να παρέμβει ουσιαστικά -πέραν του πολιτικού κόστους- προκειμένου να βρεθεί λύση, πρόσθεσε.

Η συνέχιση αυθαίρετων ενεργειών (όπως συμβαίνει στην περίπτωση του επιχειρηματία στον κόλπο της Ελούντας, απέναντι από την Σπιναλόγκα), δεν ωφελεί κανέναν τουναντίον δείχνει ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν διάθεση συνεργασίας με τους κρατικούς φορείς και κατά συνέπεια με το δήμο…

Προφανώς -υπογράμμισε- αναζητούμε τρόπο στήριξης τους, που θα ωφελήσειτον τόπο, την περιοχή συνολικά και δεν θα είναι επιζήμιος για το περιβάλλον.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό ο Δήμρχος Αγίου Νικολάου, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μίλατο, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν και αναλυτικά να παρουσιαστούν ζητήματα που σχετίζονται με την ανασύσταση της τοπικής κοινότητας αλλά και με την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης της Μιλάτου με το Αι Γενίκιουυ της Μικράς Ασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News