default-image

Αγωνία... και των γονέων για τις Πανελλαδικές

Κρήτη
Αγωνία... και των γονέων για τις Πανελλαδικές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγωνία στο κατακόρυφο έξω από τα εξεταστικά κέντρα των Πανελλαδικών, με γονείς υποψηφίων να ζουν μαζί τον "παλμό" των εξετάσεων.

Κάποιοι στήθηκαν έξω από τα σχολεία γιατί αυτό τους είχαν ζητήσει τα παιδιά τους, ενώ  άλλοι προσπάθησαν στα κρυφά να «κλέψουν» τις πρώτες πληροφορίες για τα θέματα.

Όλοι πάντως μίλησαν για έναν διαρκή αγώνα που έδωσαν μαζί με τα παιδιά τους και σε οικονομικό επίπεδο, ξεκαθαρίζοντας πως οι συνθήκες είναι τέτοιες που δίχως βοήθεια εκτός σχολείου κανένας μαθητής δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Οι γονείς πάντως εξήγησαν ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό τα παιδιά δείχνουν ωριμότητα ευθυγραμμισμένη με την οικονομική κρίση, και σκέφτονται οι σπουδές τους να σχετίζονται με επαγγέλματα που έχουν σχετικά εύκολη αποκατάσταση.

Κάποιοι σε παρέες με άλλους γονείς, κάποιοι μόνοι τους, κάποιοι άλλοι στα φανερά και κάποιοι στα κρυφά. Οι γονείς των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα αποδείχθηκαν για μία ακόμη χρονιά ως οι αφανείς ήρωες μιας προσπάθειας που καταβάλουν ναι μεν τα παιδιά τους είναι όμως από αυτές που για να φτάσουν μέχρι την ώρα της εξέτασης, η πορεία είχε οικογενειακά όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η αγωνία χτύπησε κόκκινο, και όπως οι υποψήφιοι άρχισαν να χαλαρώνουν βλέποντας τα θέματα και οι ίδιοι έδειξαν να ανακουφίζονται βλέποντας τα παιδιά τους να βγαίνουν από τα εξεταστικά κέντρα.

Για έναν διαρκή αγώνα που χρειάστηκε όλοι μαζί να καταβάλουν βάζοντας στην άκρη πολλές από τις συνήθειες που είχαν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οικονομικά μίλησαν οι γονείς, που πάντως στο αποκορύφωμα της αγωνίας τους εξήγησαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ξανά και ξανά το ίδιο για τα παιδιά τους.

Πάντως η κρίση και η οικονομική στενότητα φαίνεται ότι έχει επηρεάσει και τους μαθητές που για μία ακόμη χρονιά όπως λένε οι γονείς τους από τη μια σκέφτονται τι θα ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους, από την άλλη όμως πολύ έντονα επηρεάζονται για την επιλογή των σπουδών τους από τα επαγγέλματα που έχουν σχετικά εύκολη αποκατάσταση.

Πήραν "φωτιά" τα στυλό για την Νεοελληνική Γλώσσα

Σε κείμενο του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου Ευάγγελου Παπανούτσου με θέμα τη φιλία κλήθηκαν να διαγωνιστούν οι υποψήφιοι στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με τους καθηγητές "Το φετινό θέμα αφορούσε την έννοια της φιλίας και το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δημιουργία φιλικών σχέσεων. Η περίληψη, οι ασκήσεις κατανόησης και θεωρίας κρίνονται προσιτές και σχετικά εύκολα διαχειρίσιμες από τους μαθητές. Θα έπρεπε ωστόσο, οι μαθητές να προσέξουν στο ζητούμενο 2 να παραθέσουν το διπλό ρόλο των ΜΜΕ, δηλαδή τόσο  θετικό όσο και αρνητικό".

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News