default-image

Δηλώστε συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Ιεράπετρας

Κρήτη
Δηλώστε συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διοργανώνεται 15-22 Οκτωβρίου 2016 στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, μετά από διαδικασία αξιολόγησης στις Βρυξέλλες από τη διεθνή κριτική επιτροπή του EFFE, ανήκει στα καλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και είναι πλέον μέλος του δικτύου Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFFE).

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται στα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα. Από τις ενδιαφερόμενες θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ επτά (7) θεατρικά σχήματα.

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η επιτροπή κοινού.

Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία Α΄, Β΄, Γ΄ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης 1 διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες. Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων - ηθοποιών και συντελεστών- που θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης.

Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί γι αυτούς ειδική εκπτωτική τιμή.

Επίσης, προσφέρεται διανυκτέρευση σε 2 άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής.

Έχει εξασφαλιστεί για όλους, έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:

1. Αίτηση Συμμετοχής όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου τηλέφωνα επικοινωνίας και e mail.

2. Σύντομο βιογραφικό του Θεατρικού Σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και συντελεστές της παράστασης σε ψηφιακή μορφή. 

3. Πρόγραμμα και αφίσα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

4. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.

5. DVD της παράστασης.

Συμμετοχές με έργα που έχουν παρουσιασθεί στο Φεστιβάλ τα 2 τελευταία χρόνια, δεν θα ληφθούν υπόψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News