default-image

Ανέβηκαν 1.498μ. και είδαν το Ιδαίον Άντρον κλειδωμένο!

Κρήτη
Ανέβηκαν 1.498μ. και είδαν το Ιδαίον Άντρον κλειδωμένο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το κλειδωμένο Ιδαίον Άντρον στην κορυφή του Ψηλορείτη. Θύμα της κρατικής αδιαφορίας το παγκοσμίως γνωστό, σπουδαίο λατρευτικό σπήλαιο, που δεν έχει καταστεί ακόμα επισκέψιμο, καθώς τίθεται ζήτημα ασφάλειας και στατικότητας, αφού πέφτουν βράχια από την οροφή του σπηλαίου, όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης.

Ο φακός της ΚΡΗΤΗ ΤV κατέγραψε  τους εμβρόντητους τουρίστες που σε υψόμετρο 1.498 μέτρων και έχοντας διανύσει μια μεγάλη διαδρομή με τα πόδια, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες.Η απογοήτευση ήταν "ζωγραφισμένη" στα πρόσωπα τους.

Πήδηξαν από την κλειδωμένη πόρτα

Κάποιοι αναγκάστηκαν να πηδήξουν από την κλειδωμένη πόρτα που οδηγεί στο σπήλαιο. Εκνευρισμένοι και απογοητευμένοι κάποιοι έφυγαν χωρίς να επισκεφθούν το φημισμένο σπήλαιο.

Ανακαλύπτουν την ιστορία με δική τους ευθύνη...

Με δική τους ευθύνη ανακαλύπτουν το μύθο και την ιστορία του βουνού οι τουρίστες που καταφτάνουν από κάθε γωνιά του κόσμου για να επισκεφθούν το σπήλαιο που είναι ταυτισμένο με το μύθο του Δία και με σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που ανέδειξε η ανασκαφή Σακελαράκη.

Αφημένο από την πολιτεία και επικίνδυνο το φημισμένο σπήλαιο, με το άνοιγμα του να βρίσκεται στον αέρα προς το παρόν, καθώς εκκρεμεί η τοποθέτηση φύλακα.

Την πατρότητα και την ανάδειξη του Ιδαίον Άντρον διεκδικεί ο Δήμος Ανωγείων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News