Κρήτη

Αυγενάκης: Το αίτημα για ενωμένη Ευρώπη, επίκαιρο όσο ποτέ

«Σε περίοδο τεράστιας πολιτικής, οικονομικής και θεσμικής ασάφειας, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, αντιμετωπίσαμε πολλές φορές το δίλημμα της Ευρώπης. Αποδείχθηκε δε πρόσφατα πάνω σε κορυφαία διεθνή ζητήματα, τα οποία ανέδειξαν αδυναμίες του ευρωπαϊκού θεσμικού οικοδομήματος», δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ευρώπη στο Πνευματικό Κέντρο.

Το πλήρες κείμενο της γραπτής δήλωσης του κ. Αυγενάκη:

«Ωστόσο, το αίτημα για ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη είναι, σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αίτημα ειρήνης, στενής συνεργασίας και προόδου για μια κοινότητα χωρών και λαών που τους ενώνουν θεμελιώδεις στόχοι της ειρήνης, της ασφάλειας, της αλληλεγγύης.

Εάν σκεφθεί κανείς πώς θα είναι μία νέα πραγματικότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο χωρίς την Ε.Ε., τότε μόνον θα αντιληφθεί το πόσα θαυμαστά έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα, αλλά και πόσο τραγικό θα είναι το λάθος της οπισθοχώρησης. Η Ευρώπη οφείλει να κάνει πολλά ακόμη για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι κοινοί μας στόχοι θα επιτευχθούν.

Αυτή είναι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση. Και η απάντηση στην πρόκληση αυτή είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και η Νέα Δημοκρατία, συνεπής με την ιστορία της και το σχέδιό της για τη χώρα, εργάζεται για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης».

Σχόλια