default-image

7+2 χρόνια...φαγούρας για το Καπετανάκειο

Κρήτη
7+2 χρόνια...φαγούρας για το Καπετανάκειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δύο χρόνια από σήμερα ευελπιστεί ότι θα παραδοθεί το βαλτωμένο έργο του Καπετανάκειου ο αντιδήμαρχος παιδείας Γιώργος Βλαχάκης. "Κλειδί" στην ευόδωση του καλού σεναρίου είναι να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τη διαχειριστική αρχή και να μην υπάρξουν ενστάσεις, ώστε να μπορέσουν οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σύντομα στη διακήρυξη του έργου.

Το Καπετανάκειο είναι ένα ιστορικό διδακτήριο του Ηρακλείου στο οποίο στεγάζονται τρία σχολεία: Το 1ο γυμνάσιο, το 1ο λύκειο και το Εσπερινό Γυμνάσιο.

7 χρόνια εργασιών

Οι εργασίες κτιριακής αποκατάστασης του σχολικού συγκροτήματος βαίνουν αισίως στον 7ο χρόνο, έχοντας προκαλέσει αγανάκτηση. Είναι χαρακτηριστικό πως υπάρχουν μαθητές, οι οποίοι φοιτούσαν στην α' γυμνασίου όταν ξεκίνησε η αποκατάσταση και θα αποφοιτήσουν από το λύκειο χωρίς να ξέρουν πως είναι το μάθημα σε σχολείο που δε λειτουργεί ως εργοτάξιο.

Το θετικό είναι ότι πλέον φαίνεται φως το βάθος του τούνελ, όπως προέκυψε και από την ενημέρωση που έκαναν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, κατά την πρόσφατη σύσκεψη της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News