Κρήτη

Κάλεσμα ΛΑΕ στο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Μαΐου

Η ΛΑΕ και το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της, την πρωτοβουλία «#ΑΡΚΕΤΑ» που επιχειρεί να συντονίσει μια μεγάλη κινητοποίηση στο Ηράκλειο και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συντονισμού κινητοποιήσεων, στις 15 Μάη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην πλατεία Ελευθερίας.  

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η κινητοποίηση αυτή προσπαθεί να γενικεύσει τις λαϊκές αγρυπνίες που ξεκίνησαν στη Γαλλία με αφορμή τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα της Γαλλικής κυβέρνησης. Στη χώρα μας μετά και την ψήφιση των τελευταίων αντεργατικών μέτρων, αλλά και του νέου αντιλαϊκού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να περάσει πριν το Eurogroup της 24ης Μάη, έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. καλεί την νεολαία, τους εργαζόμενους, όλα τα θύματα των μνημονίων, τα συνδικάτα τα κινήματα να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά, διεκδικώντας να αποσυρθούν τα μνημονιακά μέτρα, να καταργηθούν τα μνημόνια, να φύγει η μνημονιακή κυβέρνηση, να συντριβούν οι μνημονιακές δυνάμεις και να ανοίξει για τη χώρα, με το λαό στο προσκήνιο, ένας νέος δημοκρατικός δρόμος, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, ενάντια στη δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Όλες και όλοι στην πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα. Ο αγώνας για την κατάργηση των μνημονιακών και όλων των αντιλαϊκών πολιτικών, για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται και κλιμακώνεται».

Σχόλια