default-image

Μ.Μπελαδάκης: ‘’Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια’’

Κρήτη
Μ.Μπελαδάκης: ‘’Η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την παραπάνω φράση απαντά στους ισχυρισμούς του υπουργού παιδείας  περί αναβάθμισης του ολοήμερου σχολείου ο δάσκαλος Μανόλης Μπελαδάκης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποφάσεις για αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία, μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και των ωρών κάποιων μαθημάτων.

Ο Νίκος Φίλης συνδέει το όνομα του με την ισοπέδωση της Δημόσιας Εκπαίδευσης λέει ενδεικτικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης ''Νίκος Καζαντζάκης''.  

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός απέρριψε τις καταγγελίες περί υποβάθμισης του ολοήμερου σχολείου, τονίζοντας ότι θα προσφερθεί λύση από το υπουργείο για όσους γονείς δεν θα μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα, λόγω εργασίας.

Υποστήριξε,  ότι «η επόμενη σχολική χρονιά θα είναι η τελευταία κατά την οποία θα σφραγιστεί η λειτουργία του σχολείου με αναπληρωτές», επανέλαβε ότι έχει παρουσιαστεί σχέδιο μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και ότι η απόφαση συνδυάζεται με την πορεία της αξιολόγησης.

Επισήμανε ότι δεν θα κλείσει ούτε θα συγχωνευθεί κανένα νηπιαγωγείο» και εξήγησε ότι η αλλαγή στον ελάχιστο αριθμό μαθητών έγινε για να ενισχυθεί η παρουσία των προνηπίων.

Για το θέμα που προέκυψε με την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, ο υπουργός τόνισε:

«Λυπάμαι που αυτή η συζήτηση ξεκίνησε παραμονές των εξετάσεων. Η Επιτροπή δεν είναι ισόβια, κάθε χρόνο ανανεώνεται. Δεν ξέρουμε τα ονόματα και δεν πρέπει να μαθευτούν τα ονόματα».

Πάντως, ανέφερε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για τη διεξαγωγή Πανελλαδικών.

Αναφερόμενος στη γενικότερη φιλοσοφία της ηγεσίας του υπουργείου, τόνισε πως στόχος είναι να γίνει πιο ελεύθερη η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα, να καταστεί ελκτική και η τεχνική εκπαίδευση, χωρίς να θεωρείται β' κατηγορίας εκπαίδευση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News