default-image

Με δωρεές και μνημόσυνα καλύπτουν"τρύπες" του νοσοκομείου

Κρήτη
Με δωρεές και μνημόσυνα καλύπτουν"τρύπες" του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε δεινή θέση βρίσκεται το νοσοκομείο Ρεθύμνου που λειτουργεί με ελλείψεις, δυσκολίες και την αυταπάρνηση των εργαζομένων. Δωρεές από μνημόσυνα και η εθελοντική προσφορά εργασίας συνεισφέρουν τα μέγιστα για να παραμείνει "όρθιο" το νοσηλευτικό ίδρυμα, την ώρα που μόνο φέτος δεν έχον αποδοθεί περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ από την τακτική επιχορήγηση, ενώ υπάρχουν απλήρωτοι προμηθευτές από το 2010.

Ακόμη και 10 μήνες χρωστούμενη άδεια

"Κάθε χρόνο και χειρότερα" για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Ακόμα κι αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να συγχωνευθεί διοικητικά με αυτό των Χανίων και ότι θα έρθει προσωπικό, εν τέλει από τις 580 προσλήψεις ανά την Ελλάδα, ένας προσελήφθη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Βασίλη Δασκαλάκη, με αυταπάρνηση οι εργαζόμενοι δουλεύουν με χρωστούμενα ρεπό και άδειες που αγγίζουν αθροιστικά τους 10 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις.

Το προσωπικό αναγκάζεται να εργαστεί πρωί και νύχτα και σε διαφορετικά αντικείμενα για να βγουν οι βάρδιες, από τα τηλέφωνα μέχρι τη φύλαξη, όμως το ακτινολογικό εργαστήριο υπολειτουργεί και ένα από τα τακτικά χειρουργεία έχει παροπλιστεί λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Το αδιαχώρητο στο νοσοκομείο

Στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων επικρατεί το αδιαχώρητο, αφού είναι πάνω από 150 οι κενές οργανικές θέσεις και πολλοί ασθενείς που έρχονται ξημερώματα από απομακρυσμένες περιοχές περιμένουν ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην οργάνωσή του, όπως παρατηρούν και ασθενείς από το εξωτερικό, ενώ την κατάσταση επιδεινώνουν οι  ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό που σύμφωνα με τον Προσωρινό Διοικητή, Σπύρο Μικρούλη, δυσχεραίνουν τις προμήθειες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News