Κρήτη

Φωτεινή και χαρούμενη η Μέρα της Μητέρας στα Μάλια

Με επιτυχία στέφθηκε και φέτος η εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της Μητέρας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Έστία».

Για τρίτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 8 Μαΐου, στην πλατεία του Αγ.Δημητρίου στα Μάλια, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο, πραγματοποιήθηκε μια προσεγμένη εκδήλωση και φέτος, η οποία περιελάμβανε ομιλίες με θέμα την προσφορά της μητέρας, απαγγελίες με στιχάκια για τη μητέρα, καθώς χορό και τραγούδι από τα παιδιά.

?

Επίσης στήθηκε ένας τεράστιος πάγκος, όπου τα παιδιά κάτω από την επίβλεψη που είχαν από τις δασκάλες τους, Μαρία Παρθενιάδου, Άννα Φραγκάκη και Ελίνα Μπελιβανάκη είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν καρτούλες και να τις κρεμάσουν στο δέντρο της Μητέρας.

?

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ζαχαρένια Φιλιππίδου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε: πως σήμερα τιμούμε τη μητέρα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για την αγάπη και την πολύτιμη κοινωνική προσφορά και τις θυσίες που συμβολίζονται στο πρόσωπό της. κάνοντας αναφορά με ιδιαίτερη ευλάβεια στις μανάδες όλων μας, στις σεπτές και ανεπανάληπτες εκείνες μορφές που αγωνίστηκαν σκληρά και θυσίασαν την προσωπική τους ζωή, για να ζήσουμε εμείς καλύτερα.

?

«Όπως ένας κόκκος χρυσού ξεχωρίζει μέσα σε χιλιάδες κόκκους άμμου, έτσι και η λέξη μάνα ξεχωρίζει μέσα σε χιλιάδες άλλες ελληνικές λέξεις, γιατί μέσα της έχει την ΑΓΑΠΗ, την τρυφερότητα, την υπομονή και τη θυσία.

Η μάνα είναι ο χτύπος της καρδιάς μέσα στο σπιτικό. Χωρίς αυτήν, είναι σαν να έπαψε η καρδιά να πάλλεται. Όλοι ξέρουν πως μια καλή μάνα προσφέρει στα παιδιά της την αίσθηση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας. Είναι η γη τους, είναι ο άνθρωπος στον οποίο μπορούν να βασίζονται για όλα τα σπουδαία πράγματα.

?

Μητέρα είναι ο τίτλος του ύψιστου αξιώματος της γυναίκας, είναι ένα θαύμα, γιατί η μητρότητα περιλαμβάνει τις ευγενέστερες ανθρώπινες εκδηλώσεις: την αγάπη, την προσφορά, τη θυσία, την αυταπάρνηση, το ολοκληρωτικό δόσιμο στο καθήκον. Είναι ο κυρίαρχος παράγων της οικογενειακής συνοχής.

Ο κυματοθραύστης των οικογενειακών κρίσεων και προβλημάτων, η απαντοχή του συζύγου, το καταφύγιο και η ασπίδα των παιδιών. Και κλείνοντας επισήμανε ότι:

?

Γι' αυτό ας γυρίζει ο νους μας σε αυτήν που μας γέννησε, που μας μεγάλωσε, ας απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μάνα, ας αναγνωρίσουμε έστω και αργά τους κόπους και τις θυσίες της, τα καρδιοχτύπια της και την έννοια της σε κάθε φάση της ζωής μας, προτού μας φύγει και την χάσουμε ήσυχα και αθόρυβα, αφήνοντας τα «σ' αγαπώ και σ' ευχαριστώ» αχρείαστα και ανείπωτα για πάντα. Τέλος ευχήθηκε Χρόνια πολλά σ'όλες τις μητέρες επισημαίνοντας, πως τιμώντας τη μητέρα, τιμούμε το ανθρώπινο γένος».

?

Τα παιδιά για ακόμη μια φορά «έκλεψαν» την παράσταση, με απαγγελίες σε στιχάκια γεμάτα συναίσθημα για τις μανούλες τους, με χορό Ζούμπα και Σύγχρονο, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών τους κα Joanne Blything και κα Εύα Κατσούλη.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, φυσικά δεν έλειψε και η συμμετοχή της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας του Συλλόγου η οποία τραγούδησε υπό τη διεύθυνση του ακούραστου μαέστρου της κου Νίκου Αντωνακάκη, που ξέρει μονάχα να προσφέρει και να δημιουργεί, καλλιεργώντας με πάθος το ταλέντο των μικρών παιδιών.

Τα μικρά παιδιά εξέφρασαν την αγάπη τους για τις μανούλες τους, τραγουδώντας τους με λογάκια γλυκά και τρυφερά, χαρίζοντας μια ευχάριστη νότα στη γιορτή, ενώ δεν παρέλειψαν να τους προσφέρουν ένα λευκό τριαντάφυλλο στην καθεμιά, δημιουργώντας τους συγκίνηση και δάκρυα χαράς.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με γλυκά, αλλά και με λουλούδια που μαζεύτηκαν από τα μέλη του συλλόγου από ανθισμένες αυλές των σπιτιών της περιοχής, τα οποία προσέφεραν στον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Σχόλια