default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας για την μητέρα που απολύθηκε

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας για την μητέρα που απολύθηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα εργασιακά δικαιώματα της υπαλλήλου που απολύθηκε λίγο μετά την επιστροφή της από άδεια εγκυμοσύνης, οργανώνει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την καταγγελία από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, η εν λόγω συνάδελφός τους επέστρεψε στην εργασία της αμέσως μετά την άδεια μητρότητας και οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης κοινοποίησαν την απόλυσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όταν η εργοδοσία νομίζει ότι βρίσκεται πάνω από το νόμο…

απολύει παράνομα και επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας και απόσυρση κάθε μήνυσης

από την εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ!

Μαζική παράσταση Πέμπτη 12/5, 09:30 στην επιθεώρηση (τελική ημερομηνία)

Το θράσος της εν λόγω εργοδοσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο:

- αφού πρώτα εκβίασαν τη συναδέλφισσα να ρίξει το παιδί για να συνεχίσει να δουλεύει,

- αφού αποπειράθηκαν να χειροδικήσουν όταν διεκδίκησε δεδουλευμένα,

- αφού την άφησαν για μήνες απλήρωτη ώστε να την εξαναγκάσουν σε παραίτηση,

- αφού απείλησαν με μηνύσεις το σωματείο μας και δημοσιογράφους

- αφού την απείλησαν για τη ζωή της εάν προχωρούσε σε καταγγελία στο ΙΚΑ,

- αφού την απείλησαν ότι θα μπορούσαν να τη διασύρουν τόσο ώστε να μη βρει ποτέ ξανά δουλειά

τώρα που έληξαν οι άδειες (μητρότητας κλπ) και η συναδέλφισσα επέστρεψε στην εργασία της ως όφειλε με βάση την αορίστου χρόνου σύμβαση της, με περίσσιο θράσος της είπαν «πέρνα έξω». Την απέλυσαν παράνομα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την 18μηνη προστασία μητρότητας από το νόμο (απαγόρευση απόλυσης). Φώναξαν μάλιστα την αστυνομία να απομακρύνει την εργαζόμενη και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του σωματείου που είχαν πάει να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή στα εργασιακά της καθήκοντα μετά από όλες τις απειλές που είχε δεχτεί.

Πέρσι η εργοδοσία ηττήθηκε: παρά την αρχική άρνηση της, εν τέλει παραδέχτηκε και κατέβαλε όλα τα δεδουλευμένα και παραχώρησε τις άδειες που νόμιμα δικαιούταν η συνάδελφος. Φέτος, και παρά τη συλλογική κατακραυγή εναντίον της σε πανελλαδικό επίπεδο, η εργοδοσία εξακολουθεί προκλητικά να παρανομεί. Δεν μερίμνησε ποτέ για την αποκατάσταση της ασφαλιστικής εικόνας της συναδέλφισσας στο ΙΚΑ. Όσο αφορά δε, την καταβολή των δεδουλευμένων, πληρώνει μόνο μετά από καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, πάντα μια μέρα πριν την διενέργεια της εργατικής διαφοράς. Έφτασε στο σημείο να προβεί σε παράνομη απόλυσή της -εκλεγμένης πλέον στη διοίκηση του παραρτήματος- συναδέλφισσας επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της και να ασκήσει μηνύσεις ενάντια σε αυτήν και άλλα δύο μέλη της διοίκησης του παραρτήματος Ηρακλείου του σωματείου μας!

Η εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ προχωρεί οργανωμένα σε προσπάθεια φίμωσης του σωματείου τόσο προσπαθώντας να εμπλέξει την αστυνομία όσο και προχωρώντας σε ψευδείς καταμηνύσεις, ακολουθώντας την προαναγγελθείσα πολιτική της σπίλωσης συνειδήσεων.

Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει για πολλοστή φορά την κατασκευαστική εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ για την προκλητικότατη και αδίστακτη στάση της.

-Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη ηθική αποκατάσταση της συναδέλφισσας: Απαιτούμε την επαναπρόσληψη της και καταβολή όλων όσων της οφείλουν

-Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι την απόσυρση κάθε μήνυσης προς πάσα κατεύθυνση από την εργοδοσία της ΠΑΝΘΕΟΝ.

Οι διώξεις απέναντι στα 3 μέλη της διοίκησης του παραρτήματος Ηρακλείου του σωματείου μας αποτελούν διώξεις απέναντι στο ίδιο το σωματείο και προκλητική προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της αλληλεγγύης. Οι διώξεις αυτές δεν είναι αποκομμένο-μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσονται στη γενικότερη καταστολή που εντείνεται με κάθε τρόπο όσο μαίνεται η αντιλαϊκή -αντεργατική επίθεση για να τσακίσει τους αγώνες που δίνονται. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, το δικαίωμα στον συνδικαλισμό, τη ελεύθερη συνάθροιση, το δικαίωμα να διεκδικούμε ότι μας ανήκει, την συναδελφική και εργατική αλληλεγγύη. Η απάντηση μας απέναντι σε κάθε καταστολή (εργοδοτική - κρατική) θα είναι ηχηρότατη!

ΟΧΙ στις απολύσεις! ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

δεν μας φοβίζουν…. μας εξοργίζουν!

Καλούμε συναδέλφους, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, εργαζόμενους και ανέργους

να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στη

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

έξω από την επιθεώρηση εργασίας στο Ηράκλειο

(πίσω από το ναό του αγίου Μηνά)

μέρα Πέμπτη 12/5 και ώρα 09:30

- για να δοθεί μια μαζική απάντηση απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών της ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ

- για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε εργοδότη που αυθαιρετεί

για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθούν να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς

- ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΝΙΚΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News