Κρήτη

Χανιά: Ο Μανώλης Αδοντάκης νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Ο Μανώλης Αδοντάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας εξελέγη σχεδόν παμψηφεί στην θέση του προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων έπειτα από την οικειοθελή παραίτηση του απερχόμενου προέδρου Γιάννη Περράκη.

Ειδικότερα, ο Μανώλης Αδοντάκης έλαβε 37 ψήφους υπέρ και 4 λευκά, ψήφισαν συνολικά 41 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ 7 εκ των 49 απουσίαζαν ( οι άλλοι 2 απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους). Κατά της παραίτησης του κ. Περράκη ήταν οι κ. Παπαδογιάννης, κα Μυλωνάκη, κ. Γούλας, κ. Σχοινοπλοκάκης, κ. Καραγιαννάκης ενώ απείχε η παράταξη του κ. Παπαντωνάκη.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του προέδρου, οι περισσότεροι εξέφρασαν την λύπη τους για την επιλογή του κ. Περράκη να παραιτηθεί αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο του ως πρόεδρος, τόνισαν τις ικανότητες του και το πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών του, στην αντικειμενικότητα του ενώ τόνισαν ότι θα σεβαστούν την άποψη του και δεν θα προσπαθήσουν να του αλλάξουν γνώμη.

Μάλιστα ο κ. Βάμβουκας ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε την παραίτηση του κ. Περράκη ούτε είχε σκοπό να το κάνει ενώ ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε ότι η ανακοίνωση της παραίτησης του κ. Περράκη ειναι μια δυσάρεστη έκπληξη. Παρά το γεγονός ότι "πολλές φορές τον είχαμε κατηγορήσει για θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Περρακης έχει τεράστια πείρα αγωνιστικότητα και προσφορά. Δεν συμφωνούμε με την παραίτηση, εμείς οι ίδιοι πρεπει να αλλάξουμε την κατάσταση. Την ευθύνη την έχουμε εμείς. Με την αλλαγή του προέδρου βρίσκουμε την ευκαιρία να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και πάμε στην εύκολη λύση. Δεν πρεπει να παίζουμε με τους θεσμούς", κατέληξε ο κ. Παπαδογιάννης.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρρής τόνισε ότι η παραίτηση του κ. Περράκη δεν ειναι ζήτημα διαδικαστικό και κανείς δεν θεωρεί υπεύθυνο τον κ. Περράκη για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Σαρρής έκανε λόγο για βαθιά πολιτικό θέμα το οποίο απορρέει από το Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να διευθετηθεί.

Με την σειρά του ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τον κ. Περράκη για το σπουδαίο έργο του και τόνισε ότι κανένας πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δεν μπορεί να επιβάλλει το σωστό αν καθένας δεν το πράξει μόνος του. "Ως δημοτικό συμβούλιο οφείλουμε να διορθώσουμε την εικόνα μας, ζητάμε συνεργασία από όλους. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου, πρώτα οι Αντιδήμαρχοι να δώσουν τον τόνο", ανέφερε ο κ. Βάμβουκας.

Από την άλλη, ο κ.Περρακης είπε "Αν άλλαζα γνώμη θα απαξίωναν τον εαυτό μου. Στους 20 μήνες είδα ότι υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα απο την εποχή του Γιάννη
Κλωνιζακη. Εγω σαν πρόεδρος δεν μπορούσα να εκφράσω την γνώμη μου και αυτό με ενοχλούσε".

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της διαδικασίας ο κ. Αδοντάκης ευχαρίστησε το σώμα για την εκλογή του, ενώ επεσήμανε ότι η ευθύνη που του δόθηκε είναι μεγάλη και θα προσπαθήσει να συμβάλλει για την καλύτερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον κ. Περράκη τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν από τους πιο διαπρεπείς ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: zarpanews.gr

Σχόλια