default-image

Σιωπηρή παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Κρήτη
Σιωπηρή παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιωπηρή παράταση λίγων ημερών ή κάποιων εβδομάδων για δεύτερη φορά φαίνεται ότι παίρνει ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Η αναβολή αυτή σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με τα τεύχη δημοπράτησης που επιβάλλεται να επικαιροποιηθούν με βάση και τις παρατηρήσεις των εταιρειών, εξέλιξη που αναμένονταν όπως είπε ο δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο οποίος πάντως παρά τη δέσμευση που έχει για εξέλιξη των διαδικασιών μέσα στον Ιούνιο, στα σενάρια ότι η αναβολή θα πάει από το Σεπτέμβριο και προς τα τέλη του χρόνου έστειλε τελεσίγραφο.

Η νέα αναβολή που πάντως έχει τεχνικά χαρακτηριστικά στη βάση της, έχει προκαλέσει την οργή των φορέων που εξηγούν ότι μετά από τόσα χρόνια δεσμεύσεων από υπουργούς και πρωθυπουργούς θα πρέπει να θεωρείται κοροϊδία από την πλευρά της πολιτείας η μη ουσιαστική δρομολόγησή του.

Την ίδια ώρα τόσο από την περιφέρεια Κρήτης όσο και από το Δήμο Ηρακλείου, επανέρχεται στην επικαιρότητα η κατάσταση του νυν αεροδρομίου, που όπως εξηγούν μένει δίχως τα απαραίτητα έργα, ντροπιάζοντας το νησί ως τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι με έργα ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ το αεροδρόμιο θα μπορούσε να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες, κάτι που όπως όλα δείχνουν σκοντάφτει αυτή την ώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News