default-image

Αναστέλλει την απεργία η ΠΝΟ-Τέλος στην αγωνία των αγροτών

Κρήτη
Αναστέλλει την απεργία η ΠΝΟ-Τέλος στην αγωνία των αγροτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών αποφασίστηκε λίγο πριν τη 13.00 τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΝΟ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr. Έτσι αποφασίστηκε να μην παραταθεί περαιτέρω η απεργία για περισσότερες ημέρες καθώς υπήρχε η σκέψη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων που θα αποτελούσε  ακόμη πιο εφιαλτικό σενάριο.

Η απεργία έληξε σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση της ΠΝΟ , καθώς η νησιωτική Ελλάδα ήταν αποκλεισμένη, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στο εμπόριο των κηπευτικών ενώ οι παραγωγοί ζητούσαν τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας.

Οι πληροφορίες του neakriti.gr επιεβαιώθηκαν απόλυτα αφού σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ κανονικά θα εκτελούνται από την Τρίτη μετά τις 6:00, τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς, στη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να μην παρατείνει άλλο την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Αρχικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ αποστέλλεται στις εφοπλιστικές ενώσεις και στη συνέχεια ενημερώνονται οι ναυτιλιακές εταιρίες.

Με τη λήξη της απεργίας δόθηκε και τέλος στην αγωνία των παραγωγών.

Σάπιζαν τα προϊόντα

Υπενθυμίζεται ότι, η τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων που ξεκίνησε η ΠΝΟ, έδινε σύμφωνα με τους αγρότες της Κρήτης,  τη χαριστική βολή στους παραγωγούς κηπευτικών του νησιού, οι οποίοι περνούν τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων 20 χρόνων με 8 στους 10 να καταγράφουν ζημιές λόγω πώλησης των προϊόντων τους σε τιμές κάτω του κόστους.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News