Κρήτη

Τραγική σύμπτωση: Σκοτώθηκαν κάνοντας το χόμπι τους στην Κρήτη

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη κάνοντας τα χόμπι τους και απολαμβάνοντας τις διακοπές τους, με διαφορά ακριβώς ενός χρόνου.

Ένας άτυχος 26χρονος άνδρας από την Ελβετία και με καταγωγή από την Κρήτη, έχασε την ζωή του το Σάββατο 7 Μαϊου στο Βαρύπετρο των Χανίων, μετά από πτώση με το ίδιο του το αλεξίπτωτο.

Ακριβώς έναν χρόνο πριν δύο αναρριχητές από την Αυστρία άφησαν την τελευταία τους πνοή στο φαράγγι των Περβολακίων της Σητείας πέφτοντας από 70 μέτρα ύψος.

Κοινά σημεία μεταξύ των δύο περιστατικών μπορεί να βρει κανείς, όχι μόνο στο ότι και οι τρεις άνθρωποι έφτασαν στο νησί μας θέλοντας να εκμεταλλευτούν την σπάνια ομορφιά του κρητικού τοπίου και την μορφολογία των περιοχών που επισκέφθηκαν, αλλά και στο γεγονός ότι ο θάνατός τους προήλθε από λάθος στην χρήση του εξοπλισμού τους.

Προσπάθησαν να ανοίξουν τον δρόμο για τους υπόλοιπους

Η ομάδα των Αυστριακών αναρριχητών στις 8 Μαΐου του 2015 όπως είχε επισημάνει τότε το neakriti.gr, συνοδευόμενη από τον γαμπρό (ιατρός στο επάγγελμα), και τη σύζυγο του ενός εκ των δυο θυμάτων, είχαν στόχο να σιγουρέψουν την ασφάλεια της διαδρομής, προκειμένου να δώσουν το "πράσινο φως", για να περάσουν την επόμενη μέρα και οι υπόλοιποι το φαράγγι με τα σχοινιά τους.

Ο 68χρονος Άλμπερτ Πρεχτ, ο πιο έμπειρος της ομάδας των αναρριχητών και ο 65χρονος Ρόμπερτ Γιολί δύο λάτρεις της Λασιθιώτικης φύσης, πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Ο ιατρός της παρέας με επιδεξιότητα επιχείρησε μέχρι να φτάσουν οι διασώστες, να πλησιάσει στο σημείο της πτώσης. Μόλις έφτασε στο βάθος του φαραγγιού, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του ενός εκ των δύο ήταν ακαριαίος, ενώ ο δεύτερος πολυτραυματίας είχε τις αισθήσεις του, και υπήρχαν κάποιες ελπίδες να σωθεί.

Παρά την αρχική αισιοδοξία, λίγο αργότερα ο αναρριχητής, άφηνε την τελευταία του πνοή, δίπλα στον αγαπημένο του φίλο και μέσα στο άγριο τοπίο του φαραγγιού που τόσο αγαπούσε και θαύμαζε.

Ακόμα ένα λάθος στον χειρισμό του εξοπλισμού

Ένα χρόνο μετά ένας 26χρονος άνδρας, στην άλλη πλευρά της Κρήτης έκανε την τελευταία του πτώση με αλεξίπτωτο, αφού λόγω λάθους στον χειρισμό του εξοπλισμού έπεσε με σφοδρότητα με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Τέμπλα που βρίσκεται κοντά στο Βαρύπετρο και το Θέρισσο στα Χανιά, ενώ σύμφωνα με τον γιατρό του ΕΚΑΒ "ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σημείο του συμβάντος".

Δύο περιστατικά από τα δεκάδες που έχουν συμβεί στην Κρήτη και αφορούν τον ανθρώπινο παράγοντα, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά με διαφορά ακριβώς ενός έτους.

Η αγάπη τους για τον αθλητισμό και την Κρήτη, τους στοίχισε τελικά την ίδια τους τη ζωή.

Σχόλια