default-image

Κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό

Κρήτη
Κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πορείες και συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης οι εκπρόσωποι όλων των φορεών εργαζομένων, διατράνωσαν για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους κατά του Ασφαλιστικού - Φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι από όλους τους κλάδους των εργαζομένων, έδωσαν το παρόν στις κινητοποιήσεις.

Στο Ηράκλειο εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου και τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ πραγματοποίησαν από κοινού πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ενώ το ΠΑΜΕ έκανε χωριστή κινητοποίηση.

Το πανό του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

?

Πανό με συνθήματα στα χέρια των εργαζομένων

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στο Ηράκλειο, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία μεταφέρθηκε και γιορτάζεται σήμερα 8 Μαΐου επειδή συνέπιπτε με το Πάσχα. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής, δηλαδή μέχρι τη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων.

Το πανό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

Εκπρόσωποι όλων των φορέων στην πορεία διαμαρτυρίας

Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οι επιστημονικοί φορείς (γιατροί, δικηγόροι) αλλά και απλοί εργάτες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα παραμένουν δεμένα τα λιμάνια στα πλοία της χώρας καθώς συνεχίζεται η απεργία της ΠΝΟ. Επίσης, κλειστά θα είναι σήμερα και τα πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Λόγω των κινητοποιήσεων έχει αποφασιστεί καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

Κλειστά καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου

Ρολά έχουν κατεβάσει τα καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου

Εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας

Οι συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας

Στα Χανιά οι κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα επίσης κεντρικά. Αναπόφευκτα οι συγκεντρωμένοι για τις κινητοποήσεις συναντήθηκαν με του δρομείς του Μαραθωνίου.

Την ίδια στιγμή συγκέντρωση πραγματοποιούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλης είναι συγκεντρωμένοι αγωνιστές της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου.

ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News