default-image

Στα μαύρα η Κρήτη από τους δεκάδες νεκρούς στους δρόμους της

Κρήτη
Στα μαύρα η Κρήτη από τους δεκάδες νεκρούς στους δρόμους της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουδιασμένη συγκλονισμένη και "μαυροφορεμένη"η Κρήτη προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων 24ώρων τα οποία και είχαν ως αποτέλεσμα , νεκρούς ανθρώπους, οικογένειες να ξεκληρίζονται, παιδιά να μένουν ορφανά, χαροκαμμένους γονείς.

Όλοι τους άμεσα ή έμμεσα, θύματα της ασφάλτου, σε οδικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού  η οποία λες και έχει μεταμορφωθεί σε τέρας που κατασπαράσσει ανθρώπους όλων των ηλικιών χωρίς εμπόδια, χωρίς φραγμούς και με τον ανθρώπινο παράγοντα σε πολλές περιπτώσεις να βοηθάει το τέρας της ασφάλτου στο ανατριχιαστικό και δίχως τέλος μακάβριο έργο του.

Μόνο χθες οι νεκροί στους δρόμους του Ηρακλείου ανήλθαν στους 4 ανεβάζοντας πλέον τον αριθμό στη μακάβρια λίστα των ανθρώπων στην αιματοβαμμένη άσφαλτο  στους 28. Νωρίς χθες το πρωί  υπήρξε πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα . Τρείς ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στο δρόμο Ηρακλείου -Μοιρών στο ύψος των Αθανάτων εξαιτίας της  πλαγιομετωπικής σύγκρουσης δύο οχημάτων που  κατέληξε σε τραγωδία. Νεκροί από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν μια 43χρονη γυναίκα με την 70χρονη πεθερά της αλλά και από το άλλο όχημα ένας 37 χρόνος πατέρας δύο παιδιών από τη Γέργερη.

Επίσης πένθος και για την οικογένεια του 22χρονου φοιτητή Χάρη Βαρότση, ο οποίος πάλευε στην Εντατική του Βενιζελείου για δύο εβδομάδες εξαιτίας τροχαίου στην παραλιακή λεωφόρο, αλλά τελικά δεν άντεξε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο άτυχος νέος που κατά τραγική ειρωνεία είχε ολοκληρώσει τη θητεία του μόλις το Μάρτη, "έσβησε" στην εντατική βυθίζοντας στον πόνο την οικογένειά του και μεγαλώνοντας ακόμη πιο πολύ το θλιβερό αριθμό των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα.

Ωστόσο οι άσχημες ειδήσεις στην Κρήτη που σχετίζονται με τα τροχαία ατυχήματα καιέχουν θύματα και νεαρούς ανθρώπους δεν έχουν τέλος . Το φετινό Πάσχα στην Κρήτη θα το θυμάται για μία ζωή η οικογένεια ενός 20χρονου φοιτητή που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο.

Το παλικάρι, ο Μ.Ν., μπορεί να κατάφερε να επέζησε από το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, δίχως να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του, ωστόσο το κάταγμα που υπέστη στον αυχένα του ήταν τέτοιο, που προκλήθηκε σφοδρή πίεση στο νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα και την παράλυση στο υπόλοιπο σώμα του και συγκεκριμένα από το λαιμό και κάτω. Με τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, χωρίς όμως ωστόσο να χρειαστεί να διασωληνωθεί. Λόγω του ότι η οικογένεια μένει μόνιμα στην Αθήνα, κινήθηκαν οι διαδικασίες μεταφοράς του παλικαριού σε εξειδικευμένο κέντρο της πρωτεύουσας. Βρέθηκε κρεβάτι στο ΚΑΤ και η επιχείρηση αερομεταφοράς από το αεροδρόμιο Ηρακλείου προς την Ελευσίνα που ξεκίνησε το μεσημέρι ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με επιτυχία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Είκοσι τρεις άνδρες και 5 γυναίκες, με ένα χωριό θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τον  μέχρι στιγμής  θλιβερό απολογισμό των νεκρών στο βωμό της Κρητικής ασφάλτου  με το Ηράκλειο για μια ακόμη φορά να κατέχει τα σκήπτρα.

Καθώς από αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουμε 14 νεκρούς στο Ηράκλειο, 10 στα Χανιά, 3 στο Λασίθι και ένας στο Ρέθυμνο.

Ανθρώπινα δράματα ,δεκάδες νεκροί, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, παιδιά που έμειναν ορφανά, χαροκαμμένοι γονείς. Όλοι τους θύματα της ασφάλτου σε οδικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού που λες και έχει μεταμορφωθεί σε τέρας που κατασπαράσσει ανθρώπους όλων των ηλικιών χωρίς εμπόδια, χωρίς φραγμούς και με τον ανθρώπινο παράγοντα σε πολλές περιπτώσεις να βοηθάει το τέρας της ασφάλτου στο ανατριχιαστικό και διχως τέλος μακάβριο έργο του.

Συγκλονιστικά τα στοιχεία που έστειλε ο Σύλλογος πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ΕΣΥ.ΠΡΩΤΑ, στο υπουργείο Μεταφορών με αναλυτικά και τραγικά συνάμα τα στοιχεία των ανθρώπων που έβαψαν με το αίμα τους την άσφαλτο του νησιού μας.

Το neakriti.gr αποκαλύπτει αναλυτικά την ακτινογραφία των τροχαίων δυστυχημάτων στο νησί από τις ηλικίες, το φύλο των θυμάτων, τα οχήματα και τα οδικά δίκτυα, μέχρι τις πιο φονικές ώρες αλλά και ημέρες που έχουν εκτυλιχθεί μέχρι σήμερα τα τραγικά περιστατικά.

Οι πιο φονικές ημέρες της εβδομάδας

Κυριακή: 7 νεκροί

Πέμπτη: 6 νεκροί

Σάββατο: 5 νεκροί

Παρασκευή: 4 νεκροί

Τρίτη: 3 νεκροί

Δευτέρα: 2 νεκροί

Τετάρτη: 1 νεκροί

Οι πιο φονικές ώρες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων

12:00 π.μ. - 07:00 π.μ.: 7 άνθρωποι

07:00 π.μ.-09:00: π.μ.: 7 άνθρωποι

05:00 μ.μ. - 09:00 μ.μ.: 7 άνθρωποι

01:00 μ.μ. - 05:00 μ.μ.: 6 άνθρωποι

09:00 π.μ.-01:00 μ.μ.:  1 άνθρωπος

09:00 μ.μ.-12:00 μ.μ.:  κανένας

Ηλικίες νεκρών

0 έως 17 ετών: 2 νεκροί

18εως 25 ετών: 8 νεκροί

26-35 ετών: 3 νεκροί

36-55: 7 νεκροί

55 και άνω 8 νεκροί 

Ο πιο φονικός μήνας από αρχές του 2016

Απρίλιος: 12 νεκροί

Μάιος: 5 νεκροί

Ιανουάριος: 4 νεκροί

Μάρτιος: 4 νεκροί

Φεβρουάριος: 3 νεκροί

Τόπος συμβάντων τροχαίων δυστυχημάτων

16 νεκροί στο επαρχιακό δίκτυο

7 στην πόλη

5 στον ΒΟΑΚ

Τύπος εμπλεκόμενων οχημάτων

16 αυτοκίνητα

5 μηχανάκια

3 τρακτέρ (σε δρόμους)

3 γουρούνες

1 ποδήλατο

Ενέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

Θορυβημένη από τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα η ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου ανακοίνωση σχετικά με το τι ορίζει ο ΚΟΚ σε περίπτωση τροχαίου. Πως θα πρέπει να αντιδράσει ένας οδηγός, ή μάρτυρας του περιστατικού.

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

α) Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

β) Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να  ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή

γ) Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει:

α) Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.

β) Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.

γ) Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Βοηθήστε τους συνανθρώπους και την Τροχαία στο έργο της. Κρατήστε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, η οποιαδήποτε στοιχεία μπορείτε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α,), όσων εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News