default-image

Από αστυνομικός διευθυντής... ζωγράφος στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Από αστυνομικός διευθυντής... ζωγράφος στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί το επάγγελμά τους να είναι συνυφασμένο με την τήρηση της τάξης και του νόμου, όμως κάποιοι εξ αυτών έχουν και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ο λόγος για ένστολους που ζωγραφίζουν, φτιάχνουν ξύλινες κατασκευές και γλυπτά. Ο Γιώργος Καραβιώτης που υπήρξε Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, μας ξεδιπλώνει και αυτή του την πτυχή, την ενασχόλησή του με την Βυζαντινή Αγιογραφία.

Μάλιστα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, τον όχι και τόσο γνωστό, Άγιο Ηρακλή, τον φιλοτέχνησε με το 6 μόλις ετών εγγονάκι του. Ευλογημένη Τέχνη των Ουρανών, αποκαλείται η Βυζαντινή Αγιογραφία, ανέφερε περιχαρής που το έργο του εκτίθεται στο Ρέθυμνο, μετά και από έκθεση ενός Σταυρού του Μαρτυρίου του Ιησού στο Μουσείο Μπενάκη σε έκθεση με θέμα την Εσχατολογία.

Η Ευαγγελία Πετράκη, αστυνομικός στο επάγγελμα και πολυάσχολη μητέρα, επιλέγει φυσικά υλικά για τις κατασκευές της από ξύλο και πάντα με φαντασία και διάθεση συνθέτει ευφάνταστες δημιουργίες αλλά και ζωγραφικούς πίνακες. Δηλώνει ότι η ενασχόλησή της με την τέχνη την χαλαρώνει και την ηρεμεί γιατί είναι και ο μόνος χρόνος, όσο λίγος κι ας είναι, που είναι αποκλειστικά δικός της.

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση φιλοξενείται στο Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Νίκος Μαλλιαρός και ο εν αποστρατεία Αστυνομικός Διευθυντής, Γιώργος Παπακωνσταντής, εξήραν την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργία των συναδέλφων τους, αναδεικνύοντας τον άνθρωπο πίσω από τη στολή της ΕΛ.ΑΣ.

Το παρών στα εγκαίνια μεταξύ άλλων έδωσαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Ανδρέας Δασκαλάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Κώστας Λαγουδάκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News