default-image

40.000 τουρίστες πέρασαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κρήτη
40.000 τουρίστες πέρασαν από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 40 χιλιάδες τουρίστες μετακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου από την Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα με τις πρώτες μαζικές αφίξεις να είναι πλέον γεγονός για το νησί μας.

Μέσα στην εβδομάδα και μέχρι και το σαββατοκύριακο η κίνηση στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης θα χτυπήσει κόκκινο μιας και είναι προγραμματισμένες εκατοντάδες πτήσεις με τους Ρώσους πλέον να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους.

Στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης οι αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων ήταν ασφυκτικά γεμάτες ενώ μόνο την Δευτέρα του Πάσχα προσγειώθηκαν 103 πτήσεις.

Η πλειοψηφία των επισκεπτών δήλωσε ότι θα επανέλθουν σύντομα στο νησί και μίλησαν με τα πιο ζεστά λόγια και για την αλληλεγγύη, που δείχνουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες αλλά φάνηκαν να γνωρίζουν και γενικότερα την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα για την οποία διαβάζουν καθημερινά στον Τύπο.

Οι Γερμανοί και αυτή την φορά έκοψαν πρώτοι το νήμα όσον αφορά τις αφίξεις, ενώ ακολούθησαν Βρετανοί και Ρώσοι.

Παράλληλα ξεκίνησαν πιο μαζικά και οι αφίξεις από Σκανδιναβικές χώρες αλλά και τις χώρες της Βαλτικής με την Σλοβακία, την Λιθουανία και την Εσθονία να επανακάμπτουν στο νησί μας.

Αφίξεις ανά εθνικότητα:

1. Γερμανία

2. Μ. Βρετανία

3. Ρωσία

4. Γαλλία

5. Βέλγιο

6. Ισραήλ

7. Αυστρία

8. Γαλλία

9. Ολλανδία

10. Ελβετία

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News