default-image

Χανιά: Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στη λίμνη της Αγιάς

Κρήτη
Χανιά: Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στη λίμνη της Αγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη λίμνη της Αγιάς, οι Χανιώτες γιόρτασαν σήμερα παρά τον άστατο καιρό την Πρωτομαγιά.

Η εκδήλωση που οργάνωσε ο δήμος περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους τοπικούς συλλόγους, ενώ τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά με δρώμενα και δραστηριότητες.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη, επισημαίνοντας ότι «η σημερινή ημέρα πέρα από ημέρα τιμής στους αγώνες των εργαζομένων στέλνει και το μήνυμα της φροντίδας και αγάπης για το περιβάλλον».

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι «η πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης για τους αγώνες των εργαζομένων για εργατική δικαιοσύνη και προστασία των κοινωνικών τους κεκτημένων, ενώ παράλληλα τιμούμε τις θυσίες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο. Η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της άνοιξης και την αναγέννηση της ζωής».

Στις προσπάθειες για την ανάδειξη του χώρου της λίμνης αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια επένδυσε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως έκανε γνωστό, σε μικρό χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την ανάδειξη του πρώην υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ.

«Στόχος των προσπαθειών μας είναι η περιοχή να γίνει επισκέψιμη σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου ως σημείο αναψυχής και περιπάτου», επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News