default-image

Τρόμος στην τοπική αγορά,1η κατοικία και επιχειρήσεις χωρίς προστασία

Κρήτη
Τρόμος στην τοπική αγορά,1η κατοικία και επιχειρήσεις χωρίς προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε χέρια ξένων μέσα από τα funds τα οποία θα μπορούν να αγοράζουν από τις αρχές του 2018 τα κόκκινα δάνεια, υπολογίζεται ότι θα καταλήξουν περισσότερα από το 60% των ακινήτων που ως πρώτες κατοικίες δεν θα μπορέσουν να ωφεληθούν από την περιβόητη ομπρέλα των 140.000 ευρώ της αντικειμενικής αξίας.

Το θέμα που προέκυψε ως συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αποτελεί ήδη θηλιά για χιλιάδες δανειολήπτες που βρίσκονται στο κόκκινο και που παρά τις ελπίδες τους η συμφωνία δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Η προστασία αφορά σε πρώτες κατοικίες των οποίων η αντικειμενική αξία είναι μέχρι 140.000 ευρώ για τον άγαμο δανειολήπτη, αλλά προσαυξάνεται άγνωστο κατά πόσο ανάλογα με την οικογενειακή του κατάσταση. Για παράδειγμα υπό αυτή την προστασία θα μπορούσε να ενταχθεί ένα νέο ακίνητο 80τμ ενός άγαμου στην περιοχή του Μασταμπά, ή ένα παλιότερο ακίνητο 100 τ.μ. στην περιοχή του Πόρου.

Η συμφωνία αυτή πάντως δείχνει να έχει ήδη βάλει φωτιά στον επιχειρηματικό κόσμο που εκτιμάει ότι με τον τρόπο αυτό μέσω των funds θα βρεθούν σε χέρια ξένων ελληνικές επιχειρήσεις με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία του τόπου.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News