Κρήτη

"Κρητών Άρτος":Νέο επιχειρησιακό σχέδιο μέσω ομολογιακού δανείου

Η εταιρία "Κρητών Άρτος είναι η πρώτη μικρομεσαία επιχείρηση που απευθύνεται μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης στην άντληση κεφαλαίων από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, για κάλυψη ομολογιακού δανείου.

Επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η χρηματοδότηση του ενός τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου που στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Στόχος η χρηματοδότηση τριετούς αναπτυξιακού πλάνου

Ένα σύγχρονο και πρωτοποριακό αναπτυξιακό εργαλείο που εντάσσεται στη νέα θεσμική λειτουργία που επιτρέπει σε δυναμικές και υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντλούν κεφάλαια απευθείας από τους καταθέτες και επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών και όχι από τις τράπεζες, στοχεύει να αξιοποιήσει πρώτη η κρητική εταιρεία Κρητών Άρτος της οποίας η γενική συνέλευση ενέκρινε πρόσφατα ως απόφαση την διαδικασία αυτή.

Στόχος της εταιρείας όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανώλης Δαμιανάκης είναι η  χρηματοδότηση ενός τριετούς αναπτυξιακού πλάνου που θα επικεντρωθεί στην αύξηση των εξαγωγών, στην ισχυροποίηση της εταιρικής ταυτότητας στην ελληνική αγορά και αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας αλλά και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

Όπως εξήγησε ο κ. Δαμιανάκης μια τέτοια διαδικασία δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αυξήσουν  τα κεφάλαια και σε δύσκολες εποχές στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης να πετύχουν την ανάπτυξη που είναι το κυρίως ζητούμενο.

Σχόλια