Κρήτη

Θρήνος για τον μελισσοκόμο που "έφυγε" πάνω σε μια γουρούνα

Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση και  μία ακόμη οικογένεια της Κρήτης ,ντύνεται στα μαύρα, θρηνώντας τον δικό της άνθρωπο που έφυγε και εκείνος στον βωμό της ασφάλτου ,με τραγικές φιγούρες τα δύο παιδιά του καθώς ήταν εκείνα που εντόπισαν νεκρό τον πατέρα τους.

Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι,όπως είχε γράψει νωρίτερα το neakriti.gr, για τον 69χρονο μελισσοκόμο  Μανόλη Πετασάκη, ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής στις 9.30 το βράδυ μεταξύ των χωριών Μαλών και Μύθων στην Ιεράπετρα  .Ο ίδιος είχε φύγει από το σπίτι του για να μαζέψει καλάμια που ήθελε για τα μελίσσια του. Όμως τα σχέδια της μοίρας ήταν άλλα, καθώς σε μία στροφή η γουρούνα στην οποία επέβαινε εξετράπη της πορείας της ,πέφτοντας σε ρέμα βάθους δύο μέτρων με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Νωρίτερα η οικογένεια του βλέποντας ότι ο 69χρονος αργούσε να επιστρέψει και αφού τον καλούσε και στο κινητό δίχως όμως να απαντάει, άρχισε να τον ψάχνει εναγωνίως.

Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν ήταν τραγικές όταν ξαφνικά οι δύο γιοι του είδαν από μακριά τα φώτα της γουρούνας αναμμένα στο σημείο που το όχημα είχε εκτραπεί.

Άμεσα ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ με την αστυνομία . Διασώστες του ΕΚΑΒ  βρέθηκαν στο σημείο ωστόσο χρειάστηκε συνολικά πάνω από μια ώρα προσπάθειας για να ανασυρθεί το θύμα και να μεταφέρει στο ασθενοφόρο.Οι διασωστες έκαναν προσπάθεια να τον επαναφέρουν όμως, όπως φαίνεται, ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο άνδρα.

Μάλιστα εκείνη τη στιγμή ο ένας γιος σε κατάσταση σοκ ,ξέσπασε, εκσφεδονίζοντας πέτρες στο τετράτροχο όχημα και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η οικογένεια είχε επισημάνει στον μελισσοκόμο να μην το χρησιμοποιεί αλλά εκείνος όπως δήλωνε δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς εξαιτίας του ότι τα μελίσσια του βρισκόταν σε κακοτράχαλα βουνά και μόνο τέτοιου είδους όχημα μπορούσε να τα προσεγγίσει.

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα όπου και ο 69χρονος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ενώ να σημειωθεί ότι ο Μανόλης Πετασάκης ήταν από τους καλύτερους μελισσοκόμους της Ιεράπετρας διατηρώντας την μεγαλύτερη μελισσοκομική επιχείρηση στην περιοχή με περισσότερα από 500 μελίσσια.

Όσοι τον γνώριζαν έκαναν λόγο για υπόδειγμα οικογενειάρχη που τον χαρακτήριζε η ευγένεια και η εργατικότητα.

Τα αίτια διερευνά η αστυνομία ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι την στιγμή του περιστατικού και λίγο νωρίτερα ο δρόμος ήταν γλιστερός εξαιτίας ψιλόβροχου που είχε πέσει και δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις πληροφορίες το όχημα να ξέφυγε από την πορεία του για αυτόν τον λόγο.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης-Έλλη Κοκάλη

Σχόλια