default-image

Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος θύμα τροχαίου στην παραλιακή

Κρήτη
Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος θύμα τροχαίου στην παραλιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημη τροπή έχει λάβει η εξέλιξη της πορείας του 20χρονου νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα ξημερώματα της 17ης Απριλίου στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα και τα πλευρά, αλλά και βαριές κακώσεις στον πνεύμονα με αποτέλεσμα να προκληθεί αμέσως τη στιγμή του τροχαίου ασφυξία και να σταματήσει η αναπνοή του.

"Ο άτυχος νέος είναι εγκεφαλικά νεκρός και πλέον τα περιθώρια για κάποια αχτίδα αισιοδοξίας έχουν στενέψει ασφυκτικά," δηλώνει στο neakriti.gr ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Ανέστης Κιούλπαλης τονίζοντας ότι "όταν λέμε ότι κάποιος είναι κλινικά νεκρός, εννοούμε ότι έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος, δηλαδή υπάρχει μη αναστρέψιμη βλάβη του εγκεφάλου με μόνιμη απώλεια όλων των λειτουργιών του εγκεφαλικού στελέχους."

Βέβαια σύμφωνα πάντα με τον κ. Κιούλπαλη μπορεί οι λειτουργίες κάποιων οργάνων να έχουν σταθεροποιηθεί ,όπως το συκώτι η καρδιά και το ήπαρ, ωστόσο αφού ο εγκέφαλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη η κατάσταση των υπολοίπων οργάνων όσο και αν έχει βελτιωθεί περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Για την κατάσταση της υγείας του έχουν ήδη ενημερωθεί δικοί του άνθρωποι που βιώνουν ιδιαιτέρως δύσκολες στιγμές αδυνατώντας όπως είναι φυσικό να πιστέψουν ότι το παιδί τους ,ο συγγενής τους δίνει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του για να βγει νικητής ελπίζοντας η "ανάσταση" θα έρθει σε εκείνους και το παλικάρι τους θα καταφέρει να βγει νικητής από αυτήν την πολύ άσχημη περιπέτεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής(17ης Απριλίου) στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου  και είχε ως αποτέλεσμα εκτός από τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου ,να χρειαστεί να γίνει και αεροδιακομιδή στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας ενός ακόμη ατόμου ,συνοδηγού στο ίδιο όχημα,ενώ ο οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

 Όπως διευκρινίζει για μία ακόμη φορά ο κ. Κιούλπαλης καθοριστικός παράγοντας για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο χωρίς να λειτουργεί η καρδιά,μεσολάβησε αρκετή ώρα που  ο εγκέφαλος έμεινε χωρίς οξυγόνο, γεγονός δυστυχώς που συνέβαλλε αρνητικά  στην πορεία της υγείας του τραυματία.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News