default-image

Μ.Μπελαδάκης: Ο Σεπτέμβρης θα μας βρει με δεκάδες κλειστά σχολεία

Κρήτη
Μ.Μπελαδάκης: Ο Σεπτέμβρης θα μας βρει με δεκάδες κλειστά σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθούν όλοι οι τύποι ολοήμερου σχολείου και αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ) και να δημιουργηθεί νέο ενιαίου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο από την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν πως με την απόφαση του υπουργού Παιδείας Ν.Φίλη «μειώνονται οι ώρες κατά 5 την εβδομάδα σε κάθε τμήμα, καταργείται η πρωινή ζώνη -άλλες 5 ώρες την εβδομάδα- και το υποχρεωτικό πρόγραμμα αρχίζει 8.10 και τελειώνει 13.15.

Έτσι σε ένα δωδεκαθέσιο σχολείο μειώνονται οι ώρες κατά 65 την εβδομάδα, που αντιστοιχούν σε περίπου 3 εκπαιδευτικούς λιγότερους. 

Σημειώνουν, επίσης, ότι η απόφαση αυτή -μαζί με τη ρύθμιση του άρθρου 35 για τα νηπιαγωγεία καθώς και τη διάταξη για τα τμήματα ένταξης- θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την έξοδο του χρόνου στην ανεργία 4.000 και πλέον αναπληρωτών που εργάζονται φέτος.

Εκπτώσεις με την ίδια απόφαση γίνονται και στα μαθήματα που διδάσκονται καθώς θα μειωθούν οι ώρες για την πληροφορική , τις ξένες γλώσσες, τη μουσική, γυμναστική, θρησκευτικά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News