default-image

"Νιέτ" στον τουρισμό - 50.000 Ρώσοι έχουν χαθεί λόγω visa

Κρήτη
"Νιέτ" στον τουρισμό - 50.000 Ρώσοι έχουν χαθεί λόγω visa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα βήμα πριν το οριστικό "νιέτ" στον ελληνικό τουρισμό, βρίσκονται οι Ρώσοι τουρ οπερέιτορς,μετά τις εικόνες ντροπής στη Μόσχα και στα ελληνικά προξενεία, με ατέλειωτες ουρές και πολύωρη αναμονή για την έκδοση βίζας. Σαμποτάζ εκ των έσω καταγγέλλουν οι πράκτορες, με την ελληνική κυβέρνηση να εμφανίζεται παράλληλα ανέτοιμη στη στελέχωση των visa center,  παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις.

Πλήρης αγανάκτηση και φόβος έχει καταβάλλει την τουριστική αγορά της Κρήτης, μετά τις εικόνες ντροπής στη Μόσχα και στα visa venter των ελληνικών προξενείων,θέμα στο οποίο αναφερθεί με συνεχή ρεπορτάζ το neakriti.gr. Απεγνωσμένα χιλιάδες Ρώσοι που έχουν ήδη έτοιμες τις βαλίτσες τους για την Κρήτη, ακυρώνουν τις κρατήσεις τους εξαιτίας της απίστευτης ταλαιπωρίας που έχουν δεχτεί τις τελευταίες ημέρες για την έκδοση της βιομετρικής τους βίζας… με αποτέλεσμα ξενοδοχεία,  τουριστικοί πράκτορες και τοπική επιχειρηματικότητα να έχουν χάσει έως τώρα, από 30 - 40.000 τουρίστες του Μαϊου. Κάτι που μεταφράζεται σε 60% χαμένες κρατήσεις και ένα 15% της συνολικής τουριστικής περιόδου από τη Ρωσική αγορά.

50.000 Ρώσοι έχουν χαθεί

Περίπου 50.000 Ρώσοι για τον μήνα Μάιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχουν χαθεί από την Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη, σε ένα σύνολο κλειστών πακέτων κοντά στις 80 χιλιάδες,δήλωσε στον Ράδιο 9,84 ο αντιπεριφερειάρχης  και τουριστικός επιχειρηματίας Αντύπας Σηφάκης , εξαιτίας της απρονοησίας του ΥΠΕΞ να στελεχώσει έγκαιρα με ικανό αριθμό προσωπικού τα προξενεία μας στη Ρωσία.

Κι αυτό παρότι 5 μήνες πίσω είχε ενημερωθεί ότι η νεα βιομετρική βίζα είναι χρονοβόρα και απαιτεί περίπου 200 υπαλλήλους .

Έστω και τελευταία στιγμή να διορθωθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μέχρι και τις 15 Μαρτίου ζητούν οι τούρ οπερέιτορς, προκειμένου όπως λένε να καλυφθεί το χαμένο οικονομικά έδαφος ή έστω να πάει χαμένος μόνο ο μήνας Μάρτιος.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης- Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News