Κρήτη

Επάρκεια αγαθών και καλές τιμές στην αγορά κρέατος στα Χανιά

Επάρκεια αγαθών και καλές τιμές συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς κρέατος στα Χανιά, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.

Στα κρεοπωλεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, όπως και στα υπόλοιπα κρεοπωλεία, οι τιμές είναι στα 7,90 ευρώ το κιλό για το αρνί και στα 8,90 ευρώ το κιλό για το κατσίκι.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς των Χανίων, Γιώργος Τραχαλάκης, «όλα τα αρνιά και τα κατσίκια είναι από ντόπιους παραγωγούς». Ωστόσο, τόνισε ότι μέχρι και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η πλειοψηφία των καταναλωτών αρκείται σε διερευνητικές ματιές. «Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες η κίνηση θα αυξηθεί, όπως συμβαίνει συνήθως όσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα» πρόσθεσε.

Τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς των Χανίων είναι ανοιχτά όλη την ημέρα, με συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Στην τοπική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ του συνεταιρισμού ΙΝΚΑ οι τιμές για το αρνί είναι 5,79 ευρώ το κιλό και για το κατσίκι 6,49 ευρώ το κιλό. «Όλα τα αρνιά και τα κατσίκια είναι ντόπια, από τον συνεταιρισμό κτηνοτρόφων Χανίων και έχουν σφαγεί στα σφαγεία των Χανίων», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιθεωρητής των καταστημάτων, Γιάννης Χατζάκης, ο οποίος σημείωσε ότι έχει γίνει προμήθεια 90 τόνων αρνιών και κατσικιών για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών όλων των καταστημάτων της συγκεκριμένης αλυσίδας.

Στα Χανιά, τα σούπερ-μάρκετ είναι ανοικτά όλη την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια