default-image

Ημερίδες για την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων

Κρήτη
Ημερίδες για την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων Οικοτεχνίας - Πρόγραμμα νέων γεωργών 2016» διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε Ηράκλειο, Χανιά, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

?      την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. , σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Άνω Καλέσα

?      την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στο Σκινέ

?      την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο στον Άγιο Νικόλαο

?      την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 6:30 μ.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνου στο «Σπίτι του Πολιτισμού»

Στις ημερίδες που απευθύνονται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες , που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τομέα της οικοτεχνίας, θα αναλυθεί το «Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας» από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις τα εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις, και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος.

Επίσης στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την δική τους εφαρμογή στη παραγωγή οικοτεχνικών - αγροτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο "Νέων Γεωργών" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με αφορμή και την προδημοσίευση της προκήρυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνπου αφορά νέους ηλικίας 18-40 ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News