default-image

Με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες, το σούβλισμα του οβελία

Κρήτη
Με νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες, το σούβλισμα του οβελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο περνάνε οι μέρες τόσο κορυφώνεται και το ενδιαφέρον για το τι τελικά καιρό θα κάνει την ημέρα της Λαμπρής και αν τελικά οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να σουβλίσουν τον οβελία υπό καλές καιρικές συνθήκες.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ανήμερα του Πάσχα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις, ισχυρούς νοτιάδες και την θερμοκρασία να βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Επίσης, θα έχουμε μικρή μεταφορά σκόνης, αλλά ευτυχώς σε χαμηλά (όχι ανησυχητικά) επίπεδα, όπως είπε στο neakriti.gr o μετεωρολόγος κ. Μανώλης Λέκκας.

Αναλυτικότερα οι μετεωρολογικές προβλέψεις από σήμερα:

Μεγάλη Τετάρτη, σήμερα και ο καιρός  θα δείξει το καλό του πρόσωπο με περισσότερη ηλιοφάνεια και τους ανέμους να πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 Μποφόρ και στα πελάγη 5 Μποφόρ.

Μεγάλη Πέμπτη

Αναμένεται να είναι πολύ καλές οι καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 2 -3 Μποφόρ, κατά τόπους στα 4 μεταβλητών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 14 βαθμών Κελσίου ως ελάχιστη και 23-24 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη.

Μεγάλη Παρασκευή

Γενικά προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες. Πρόσκαιρα θα κάνουν την εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις χωρίς όμως να αναμένονται φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιονατολικοί αρχικά στα 2-3 Μποφόρ, ενώ αργότερα αναμένεται μικρή ενίσχυση που θα φτάσει μέχρι και τα 4 Μποφόρ. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη θα κυμαίνεται 25-26 βαθμούς.

Μεγάλο Σάββατο

Από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής - ξημερώματα Μ. Σαββάτου αναμένεται να ενισχυθούν οι νότιοι άνεμοι σε περιοχές βόρεια της Κρήτης (ανατολικά των Χανίων, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και βόρεια της Σητείας) με την έντασή τους να φτάνει τα 5-6 και κατά διαστήματα τα 7 Μποφόρ. Πρόσκαιρα θα κάνουν την εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26-27 βαθμούς Κελσίου - με ενδεχόμενο να τους ξεπεράσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News