default-image

Συγκινητική ανταπόκριση για την κατάκοιτη γυναίκα

Κρήτη
Συγκινητική ανταπόκριση για την κατάκοιτη γυναίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

        Λίγο νωρίτερα ήρθε τo θαύμα της «Ανάστασης» για το ζεύγος Γαραζανάκη αφού στην έκκληση των δύο ηλικιωμένων για ένα αναπηρικό καρότσι ανταποκρίθηκαν πολλοί απλοί πολίτες αλλά και εταιρίες. Ακόμη και από το εξωτερικό υπήρξε ανταπόκριση από ομογενείς, που με περίσσεια ανθρωπιά θέλησαν προσφέρουν ό,τι μπορούν στην 59χρονη η οποία βρίσκεται κατάκοιτη και δίνει το δικό της αγώνα ζωής.

        Συγκινημένοι ο Γιώργος και η Σοφία Γαραζανάκη είδαν τον κ.Κοντάκη -που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή ένας άγνωστος για τους ίδιους - να περνάει το κατώφλι του σπιτιού τους και να τους προσφέρει ένα αναπηρικό καρότσι που είχαν τόσο ανάγκη καθώς η 59χρονη δεν έχει βγει από το σπίτι από τον Ιούλιο του 2015. Ακόμη και από το Κιλκίς υπήρξε ανταπόκριση καθώς μια γυναίκα προσφέρει ένα ηλεκτρικό γερανάκι με τη βοήθεια του οποίου μετακινείται η ασθενής,το οποίο δεν έχει πλέον ανάγκη ο πατέρας της.

Τους χάρισαν ξανά την ελπίδα

Οι πράξεις αγάπης προκάλεσαν δάκρυα συγκίνησης στο ζευγάρι που είχε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ανάγκη από μια κίνηση ανθρωπιάς. Μια κίνηση που θύμισε σε όλους ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν χρειάζεται να μπουν σε δεύτερη σκέψη για να προσφέρουν ό,τι μπορούν,να ξαναχαρίσουν σε κάποιον την ελπίδα και το χαμόγελο.

Η καθημερινότητα θα είναι πλέον λίγο πιο έυκολη για την 59χρονη που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό το οποίο την οδήγησε στο χειρουργείο αλλά πριν μπορέσει να συνέλθει ακολούθησε δεύτερο "χτύπημα" της μοίρας τον Μάρτιο του 2016, που καθήλωσε την γυναίκα στο κρεβάτι και δεν της επέτρεψε εκ τότε να κινήσει τα δεξιά άκρα της.

Δεν έχει βγει από το σπίτι από το 2015…

Για το σύζυγό της ήταν από δύσκολο έως αδύνατο ακόμα και να την μετακινήσει, πόσο μάλλον να τη βοηθήσει να βγει εκτός σπιτιού. Αυτό που θεωρείται δεδομένου για κάποιους, ήταν και παραμένει αδύνατο για την 59χρονη που παραμένει σύμφωνα με το σύζυγό της ακίνητη στο κρεβάτι, σηκώνοντας το δικό της «σταυρό του μαρτυρίου».

Πλέον με  το δώρο που έλαβε, ενα δώρο διαφορετικό από αυτά που ζητούν οι περισσότεροι λίγο πριν το Πάσχα, διευκολύνεται ο αγώνα ζωής που δίνει η ηλικιωμένη γυναίκα…

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News