Κρήτη

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα στα Χανιά

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα ζώα με θέμα, «υιοθέτησε ένα αδέσποτο», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων με διοργανωτές τον δήμο και φιλοζωικά σωματεία της πόλης.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν σταντ με φωτογραφίες από αδέσποτα ζώα κατασκευές που δημιούργησαν παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης με αντικείμενο το θέμα της εκδήλωσης ενώ γινόταν και διανομή φυλλαδίων.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης «στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός μεν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τα ζώα συντροφιάς όσον αφορά τις υποχρεώσεις ιδιοκτησίας και αφετέρου δε να πραγματοποιηθούν όσες περισσότερα υιοθεσίες αδέσποτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική Αρχή για το ευρύτερο πρόβλημα των αδέσποτων έχει προγραμματίσει την ίδρυση κτηνιατρείου, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης ενώ πρόσφατα συγκροτήθηκε και επιτροπή από ιδιώτες κτηνιάτρους που αναλαμβάνουν στειρώσεις ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων Αναστασία Μπομπολάκη, «τα ζώα που είναι προς υιοθεσία διαθέτουν σήμανση (microchip), είναι αποπαρασιτωμένα και έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο. Όλες οι υιοθεσίες θα γίνουν με συμβόλαιο όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχόλια