default-image

Μπλοκάρει το κέντρο από την παράνομη στάθμευση

Κρήτη
Μπλοκάρει το κέντρο από την παράνομη στάθμευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες χάους και ντροπής στο κέντρο του Ηρακλείου με την οδηγική μας συμπεριφορά να κλυδωνίζει συθέμελα την τουριστική μας βιομηχανία.

Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει το μέγεθος της ντροπής από την συνήθεια ορισμένων που κινούμενοι στο δρόμο λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Μερικά κλικ είναι αρκετά για να κατανοήσει και ο πιο δύσπιστος τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους πέριξ του αρχαιολογικού μουσείου κάθε φορά που τουριστικά πούλμαν μην έχοντας που να σταθμεύσουν σταματούν μπροστά από Ι.Χ. στη λεωφόρο Δημοκρατίας σε μία περιοχή που με το καλημέρα της τουριστικής περιόδου απαγορεύτηκε η στάθμευση των Ι.Χ.

Μάρτυρες αλλά και αποδέκτες των τουριστικών παραπόνων οι "πολύπαθοι'' ξεναγοί που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Πριν από μερικές μέρες η κατάσταση ξέφυγε εντελώς όταν τουριστικά λεωφορεία που επιχείρησαν να σταθμεύσουν είτε έξω από το μουσείο είτε κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας, μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και συγκεκριμένα από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και την Ανάληψη δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να διπλοπαρκάρουν στους προβλεπόμενους χώρους για τουριστικά λεωφορεία προκαλώντας κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Μάλιστα αν δεν γίνει κάτι ουσιαστικό τις επόμενες μέρες όλες αυτές οι εικόνες θα μας ντροπιάζουν διεθνώς.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_4isztfcl/
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News