default-image

Χανιά: Προς ολοκλήρωση το δίκτυο αποχέτευσης του βιολογικού

Κρήτη
Χανιά: Προς ολοκλήρωση το δίκτυο αποχέτευσης του βιολογικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πλήρη λειτουργία, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών έργων που αφορούσαν τους αγωγούς αποχέτευσης στις δημοτικές ενότητες Θερίσου και Νέας Κυδωνίας μπαίνει, πλέον, το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού των Χανίων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΧ), Αντώνης Σχετάκης, ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβακας και στελέχη της Επιχείρησης, στην περιοχή του Θερίσου κατασκευάστηκαν, από την αρχή, δίκτυα 22 χιλιομέτρων που καλύπτουν το 85% των αναγκών της και στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας, συμπληρωματικά δίκτυα 28 χιλιομέτρων, καλύπτοντας το 95% των αναγκών.

Τα δύο έργα είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ για το Θέρισο και 6,1 εκατομμύρια ευρώ για τη Νέα Κυδωνία.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι εντός του 2016 θα δημοπρατηθούν επιπλέον έργα με ίδιες δαπάνες της ΔΕΥΑΧ, προκειμένου να καλυφθούν σε ποσοστό 100% τα δίκτυα αποχέτευσης και στις δύο περιοχές.

Ο κ. Σχετάκης ανακοίνωσε ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα επέκτασης της δυναμικότητας του βιολογικού καθαρισμού Χανίων, ο οποίος για 15 έως 20 χρόνια θα καλύπτει τις ανάγκες του δήμου Χανίων.

Για την επόμενη προγραμματική περίοδο και το νέο ΕΣΠΑ, όπως έγινε γνωστό, η ΔΕΥΑΧ έχει ετοιμάσει προτάσεις για ένταξη έργων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News