Κρήτη

Η Κρήτη στις Ευρωπαϊκές συναντήσεις για τα θαλάσσια θέματα

Η έξυπνη εξειδίκευση, η εκπαίδευση σε θαλάσσια - ναυτικά θέματα, η Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες και η ενέργεια από τη θάλασσα και τις θαλάσσιες βιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο στις συναντήσεις για Θαλάσσια Θέματα που διεξήγε η CRPM χθες στις Βρυξέλλες.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε μια σειρά σημαντικών συναντήσεων στα πλαίσια των MARITIME MEETINGS (συναντήσεις για Θαλάσσια Θέματα), την πολιτική ευθύνη των οποίων έχει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος της CRPM για τα Θαλάσσια Θέματα.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν πολιτικοί εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και τεχνοκράτες που αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν συνδυασμούς χρηματοδοτικών μέσων για την περιφερειακή ανάπτυξη στους θαλάσσιους τομείς.

Τα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών θα παρουσιαστούν από τον Αντιπρόεδρο της CRPM κ. Γιώργο Αλεξάκη σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου σε Συνέδριο που διοργανώνει η Διακομματική Επιτροπή (SEARICA) των Ευρωβουλευτών που ασχολείται με τη θάλασσα, τους Ποταμούς και τις Παράκτιες Περιοχές.  

Σχόλια