default-image

Νέο φιάσκο με την επισιτιστική-Το κρέας...μετα την Ανάσταση!

Κρήτη
Νέο φιάσκο με την επισιτιστική-Το κρέας...μετα την Ανάσταση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σίριαλ για "γερά" νεύρα εξελίσσεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην Κρήτη και με τις αποκαλύψεις να μην έχουν τέλος.Μετά τη "σφαγή" λόγω κριτηρίων σε χιλιάδες δικαιούχους, την αποχώρηση πολυτεκνικών Συλλόγων της Κρήτης από το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα  με φόντο τις φτωχές ποσότητες σε βασικά αγαθά, όπως είχε αποκαλύψει η "ΚΡΗΤΗ ΤV", χιλιάδες οικογένειες που «πόνταραν» σε λίγα κιλά κρέας ενόψει του Πάσχα, δέχονται ένα ακόμη χτύπημα.

Έτσι φτωχικό θα είναι το γιορτινό τραπέζι ενόψει Πάσχα για χιλιάδες οικογένειες στην Κρήτη, καθώς το κρέας που περίμεναν να λάβουν στο πλαίσιο του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας ως θείο δώρο, μπαίνει για τα καλά στην "κατάψυξη" λόγω άγονου διαγωνισμού!

Άγονος ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός για τη προμήθεια μοσχαριού και χοιρινού υπήρξε άγονος, γεγονός που σημαίνει ότι το κρέας θα λείπει από το τραπέζι για 17.024 δικαιούχους του προγράμματος καθώς η διανομή κρέατος θα καθυστερήσει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Εξέλιξη που προκάλεσε την οργή των δικαιούχων που έκαναν λόγο για ένα ακόμη πλήγμα με φόντο τις φτωχές ποσότητες αγαθών του προγράμματος.

Το κρέας...μετα την Ανάσταση

10 και πλέον μέρες μετά την Ανάσταση, οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν τις ποσότητες κρέατος και εφόσον οι αρμόδιοι εξεύρουν λύσεις σε σχέση με τα επιπλέον ψυγεία που απαιτούνται για τη συντήρηση του κρέατος!

Για νέα ταλαιπωρία και κοροϊδία κάνουν λόγο τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Την Τετάρτη ξεκινά η διανομή της δεύτερης δόσης των προϊόντων στους 17.024 δικαιούχους σε όλη την Κρήτη, διανομή η οποία θα είναι ενισχυμένη, όχι σε ποσότητες αλλά σε είδη.

Έτσι, πέρα από τα 4 πακέτα μακαρόνια, 1 κιλό φασόλια, μισό κιλό φακές και 1 πακέτο ζάχαρη,θα λάβουν γάλα εβαπορέ, παιδικό γάλα,παιδική κρέμα, ρυζάλευρο και  πελτέ,με τους δικαιούχους να κάνουν λόγο για μια διανομή που εξελίσσεται σε φιάσκο.

(Στη φωτογραφία τι περιελάμβανε η πρώτη δόση της επισιτιστικής)

Ρεπορτάζ :Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News