default-image

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σκαλάνι-Πιο φονικός μήνας ο Απρίλης

Κρήτη
Θανατηφόρο τροχαίο στο Σκαλάνι-Πιο φονικός μήνας ο Απρίλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι μετά τον κόμβο του Σκαλανίου, επί της εθνικής οδού Ηρακλείου-Βιάννου, μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να έχει τραγική κατάληξη για έναν από τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες νεκρός είναι ένας νεαρός άνδρας κάτοικος Αρχανών, που οδηγούσε το Ι.Χ. και το οποίο συγκρούστηκε με αγροτικό όχημα του οποίου η οδηγός, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η στιγμή του απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας που έφθασε στο σημείο άγγιξε το νεαρό αλλά δεν είχε σφυγμό και ως εκ τούτου, η σύγκρουση προκάλεσε και τον ακαριαίο θάνατό του. Ενώ σοκαρισμένη βγήκε από το αυτοκίνητο της η κοπέλα αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβει φέροντας εκδορές στα άκρα της.

Το τροχαίο, που σημειώθηκε μετά τον κόμβο Σκαλανίου, έγινε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι άνδρες.

Η προσπάθεια απεγκλωβισμού από τους άνδρες της ΕΜΑΚ

Η τραυματισμένη οδηγός του ενός οχήματος

Απρίλης: Ο πιο φονικός μήνας του 2016 από άποψη τροχαίων

Η Κρήτη εκ νέου  μέσα σε λίγες μόλις ώρες θρηνεί έναν ακόμη άνθρωπο, που χάνεται στο οδικό δίκτυο του νησιού. Ο Απρίλιος χαρακτηρίζεται πλέον ως ο μήνας με τους περισσότερους νεκρούς από την αρχή αυτής της χρονιάς. Άνθρωποι φεύγουν αμαχητί στο βωμό της ασφάλτου, με οικογένειες να ξεκληρίζονται βυθίζοντας από τη μία στιγμή στην άλλη στο πένθος τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τον Απρίλιο και μέχρι στιγμής  έχουν σημειωθεί 7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ενώ τον Μάρτιο οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα έφθασαν τους 4, τον Φεβρουάριο τους 3 και τον Ιανουάριο 4. Σύνολο νεκρών μέχρι στιγμής 18 άνθρωποι.

Και όλα αυτά, ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ο αριθμός των νεκρών από αρχές του 2015 μέχρι και την τελευταία ημέρα του Απριλίου είχαμε επίσης 18 νεκρούς (9 τον Απρίλιο, 4 τον Μάρτιο, 3 τον Φεβρουάριο, 2 τον Ιανουάριο) σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Λιονάκη, πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Κρήτης, Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ.

Η διαφορά ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις μέσα του μήνα και είμαστε ενόψει Πάσχα,πέριοδος που και στο παρελθόν έχει δώσει τροχαία ατυχήματα.

Τελευταίο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα όταν είχε τραγική κατάληξη η διαδρομή ενός ι.χ αυτοκινήτου στην περιοχή Κράπη Αποκορώνου στα Χανιά.

Λίγο μετά τις 5.30 από άγνωστες συνθήκες ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, ένας άνδρας που ήταν και ο οδηγός, μαζί με τρεις γυναίκες, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό  και να τραυματιστει θανάσιμα μια γυναίκα.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News