default-image

Ξεσηκωμός στη Γόρτυνα για τα εργοστάσια βιομάζας

Κρήτη
Ξεσηκωμός στη Γόρτυνα για τα εργοστάσια βιομάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεσηκωμός στη Γόρτυνα για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις σταθμών παραγωγής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο, με το δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τους προέδρους τοπικών διαμερισμάτων να προχωρούν σε διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ζητώντας την ανάκληση των αδειών.

Όπως έκαναν σαφές, δεν πρόκειται να επιτρέψουν σε καμία περίπτωση η περιοχή τους να μετατραπεί σε βιομηχανικό πάρκο και με τις αντιδράσεις να είναι σφοδρές από τους αγρότες, οι οποίοι έκαναν λόγο για πλήγμα στον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Δήμο Γόρτυνας κατατέθηκαν συνολικά 11 αιτήσεις για εργοστάσια βιομάζας και βιοαερίου, εκ των οποίων οι 2 επενδύσεις έλαβαν το πράσινο φως.

Πρόκειται για 2 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στις Γκαγκάλες και συγκεκριμένα στις θέσεις Βαλιανά και Κάτω Κέντα, εκ των οποίων η μία έβαλε μπρος την υλοποίηση, με το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή να μυρίζει μπαρούτι.

Δημοτικοί σύμβουλοι άφησαν αιχμές γύρω από τη διαδικασία αδειοδοτήσεων των επίμαχων επενδύσεων ισχυριζόμενοι ότι ελήφθησαν υπόψη… ψευδή στοιχεία, με τον διευθυντή της Δ/νσης ΠΕΧΩ να ζητά από τον δήμαρχο να προσκομιστούν άμεσα τεκμηριωμένα στοιχεία και αποδείξεις για τις καταγγελίες τους.

Συνολικά στην Κρήτη, εγκρίθηκαν 12 σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα και βιοαέριο, το Δεκέμβριο του 2014,  εκ των οποίων οι 10 αφορούν το Νομό Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News