default-image

Μ.Καμπιτάκης: Τριπλό το αγροτικό μέτωπο

Κρήτη
Μ.Καμπιτάκης: Τριπλό το αγροτικό μέτωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγωνία περιμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα να "μάθουν" τα οριστικά τους δικαιώματα μέχρι και το 2020, δηλαδή τι επιδότηση θα παίρνουν βάσει της νέας ΚΑΠ.

Επόμενο στάδιο θα είναι αυτό των πληρωμών του υπολοίπου της επιδότησης , που το σενάριο αναφέρει ότι θα γίνουν ή την ερχόμενη Παρασκευή 22 Απριλίου ή την ερχόμενη (Μεγάλη) Δευτέρα 25 του μήνα.

Ακολουθεί η έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της φετινής περιόδου.

Αγωνία στα αγροτικά στελέχη με την τύχη των 550.000 ενστάσεων καθώς δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής καμία πληροφορία για τη δικαίωση των παραγωγών ή την απόρριψη τους σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης της ΕΑΣΗ Μιχάλη Καμπιτάκη στο Ράδιο 9,84.

Αγωνία και για το αν θα καταβληθούν οι επιδοτήσεις σε εκείνους που δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

Αναφορικά με τις οφειλές των παραγωγών ο ίδιος υπενθύμισε ότι παραμένει η διαβεβαίωση πως θα κρατηθούν μόνο από όλους όσοι μετέχουν σε προγράμματα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και μόνο η 3η δόση.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δόθηκε το πρώτο ποσοστό, και το οποίο ήταν το 90% του 55% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ τώρα ακολουθεί η εξόφληση και συγκεκριμένα το ποσοστό του "πρασινίσματος", όπως λέγεται.

Έχει ενδιαφέρον, στο μεταξύ, να ξεκαθαριστεί , σύμφωνα με την εφημερίδα ''Νέα Κρήτη'' ότι η Ελλάδα δεν έχει πληρώσει τους παραγωγούς της σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο τρόπος κατανομής των χρημάτων δεν επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αποφασίζεται από τη χώρα-μέλος.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News