Κρήτη

Έκαναν dolce vita και πλήρωναν λογαριασμούς με πλαστές κάρτες

Έκαναν πολυτελή ζωή, απολάμβαναν ανέσεις και ζούσαν ζωή «χαρισάμενη» αλλά πάντα με …πλαστές κάρτες και στην ουσία κλεμμένα χρήματα. Οι δύο Μαλαισιανοί ωστόσο έπεσαν στα «δίχτυα» της αστυνομίας που έβαλε τέλος στην παράνομη δράση τους.

Πρόκειται για δύο αλλαδαπούς 20 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου για 3 περιπτώσεις απάτης και 2 περιπτώσεις απόπειρας απάτης μέσω διαδικτύου.

Πλήρωναν με «κάρτες κλώνους»

Από τις 13 έως τις 16 Απριλίου του 2016 οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών ή «κάρτες κλώνους» όπως ονομάζονται, έκαναν με χαρακτηριστική άνεση συναλλαγές με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Έμεναν σε δωμάτια, πλήρωναν τους λογαριασμούς τους σε ξενοδοχεία με τη χρήση πλαστής κάρτας και ενοικίασαν  αυτοκίνητο από επιχείρηση του Ηρακλείου το οποίο μάλιστα «ξέχασαν» να …επιστρέψουν , αφού επεστράφη με καθυστέρηση.

1.697 € με πλαστές κάρτες

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί είχαν ήδη προβεί σε τρεις περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες απάτης με πλαστές κάρτες και υπεξαίρεση Ι.Χ., ξοδεύοντας στην ουσία 1.697,80 ευρώ που δεν ήταν δικά τους!

Την αρχή για το… τέλος της δράσης τους έδωσε ο εντοπισμός του ΙΧ στο οποίο επέβαιναν το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχόλια